Iedereen loopt er vroeg of laat tegenaan. Men is op zoek naar het tijdsverschil tussen Nederland en een ander land. Dit kan te maken hebben met een telefoon- of videogesprek dat u moet plegen, grote evenementen in het buitenland, maar ook met uw vakantie. Door tijdens uw verblijf in het buitenland uw tijd gelijk te zetten met de lokale tijd voorkomt u situaties waar u liever niet in terecht komt. Zo worden bijvoorbeeld vertrek- en aankomsttijden op vliegtickets vrijwel altijd in lokale tijd vermeld. Daarnaast kan het bijdragen aan het voorkomen van een jetlag.

Van welke bestemming wilt u het tijdsverschil weten?

Door de gewenste bestemming te selecteren komt u direct op de tijdsverschil pagina van uw keuze. Op deze pagina vindt u de lokale tijd, datum, tijdzone(s) en het tijdsverschil met Nederland. Daarnaast vindt u hier eventuele uitzonderingen die kunnen optreden, zoals een afwijkende zomertijd.


Tijdzonekaart

Op onderstaande kaart kunt u gedetailleerd zien op welke manier de wereld is ingedeeld in tijdzones. De tijdzones op de kaart lopen van UTC -12 (o.a. Bakereiland) tot UTC +14 (o.a. Line-eilanden). U ziet op deze kaart enkel de standaardtijd. Eventuele zomertijden en/of uitzonderingen vindt u op de uitgebreide tijdsverschil pagina van uw bestemming.

Tijdzonekaart met alle tijdzones
Klik op de kaart voor een grotere weergave
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail