Vlag van de Amerikaanse Maagdeneilanden

De Amerikaanse Maagdeneilanden (Engels: United States Virgin Islands, U.S. Virgin Islands, USVI) is een overzees gebiedsdeel van de Verenigde Staten van Amerika, gelegen in de Caribische Oceaan (Noord-Amerika). Samen met de Britse Maagdeneilanden vormt het de Maagdeneilanden. De Amerikaansen Maagdeneilanden bestaat uit tientallen eilanden waarvan Saint Crox (Sint-Kruis), Saint John (Sint-Jan), Saint Thomas (Sint-Thomas) en Water Island de grootste zijn. De hoofdstad van de Amerikaanse Maagdeneilanden is Charlotte Amalie. Een andere grote plaats op de Amerikaanse Maagdeneilanden is Anna’s Retreat.

Reizen en vakanties naar de Amerikaanse Maagdeneilanden

De Amerikaanse Maagdeneilanden staan bekend als strandbestemming met alles wat daarbij hoort. De Amerikaanse Maagdeneilanden hebben een kustlijn met vele witte zandstranden, heldere wateren en een kleurrijke onderwaterwereld. In de wateren rondom van de Amerikaanse Maagdeneilanden kun je ideaal duiken, snorkelen en andere watersporten beoefenen. De hoofdstad staat bekend als belastingvrije stad (o.a. winkels en restaurants) en als aanlegplaats voor luxe cruiseschepen. Daarnaast staan de Amerikaanse Maagdeneilanden ook nog bekend om de vele ruïnes van suikerplantages en Fort Christian.

Waar liggen de Amerikaanse Maagdeneilanden?

Waar liggen de Amerikaanse Maagdeneilanden?

Reisinformatie Amerikaanse Maagdeneilanden

Officiële naam: Amerikaanse Maagdeneilanden
Continent: Noord-Amerika
Oppervlakte: 347 km²
Hoofdstad: Charlotte Amalie
Landcode: VI, VIR
Inwoneraantal: 87.146 inwoners (2020)
Regeringsvorm: Bezit van de Verenigde Staten van Amerika
Hoogste punt: 474 m (Crown Mountain)
Afstand (Amsterdam – Charlotte Amalie): 7.086 km
Vliegtijd: circa 13 uur

Reisadvies
Actuele status: Let op, veiligheidsrisico’s.
Actuele kleurcode: Geel.
Een uitgebreide toelichting op dit reisadvies en de kleurcodes vind je op Nederland wereldwijd.
Wil je op de hoogte blijven van wijzigingen in dit reisadvies? Of wil je bereikbaar blijven als er zich een crisissituatie voordoet? Vergeet jezelf dan niet te registreren bij de 24/7 BZ Informatieservice.

Reisapp
Met de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane heb je altijd en overal betrouwbare en actuele reisinformatie bij de hand en ontvang je een bericht wanneer een reisadvies verandert. Daarnaast geeft de app aan wat je wel en niet mee terug mag nemen uit de Amerikaanse Maagdeneilanden, contactgegevens, informatie in geval van nood en nog veel meer.

Reisaanbod
Op onze reisaanbod pagina vind je een overzicht van betrouwbare reisorganisaties die complete reizen en vakanties aanbieden naar de Amerikaanse Maagdeneilanden. Daarnaast vind je er een overzicht van losse reisonderdelen (autoverhuur, hotels en vliegtickets) waarmee je zelf je ideale reis kunt samenstellen.

Reisgidsen en landkaarten
Ben je op zoek naar een reisgids, landkaart, wandelkaart, fietskaart, boek of DVD over de Amerikaanse Maagdeneilanden? Bij reisboekhandel De Zwerver vind je een uitgebreide collectie.

Excursies, activiteiten en dagtrips
Met behulp van Getyourguide kun je met korting een excursie, activiteit, rondleiding, entreeticket en/of dagtrip reserveren voor je verblijf op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Op deze manier ben je verzekerd van plaats, kun je in sommige gevallen de wachtrij overslaan en kun je alvast een invulling geven aan je reisprogramma.

Weer en klimaat
De Amerikaanse Maagdeneilanden hebben een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door tussen de 25 en 30 graden. In augustus en september kunnen er orkanen voorkomen.
Het actuele weer (weerbericht) en een weersverwachting voor de Amerikaanse Maagdeneilanden vind je op onze uitgebreide weer pagina.
Uitgebreide informatie over het klimaat van de Amerikaanse Maagdeneilanden vind je op Klimaatinfo.

Beste reistijd
Januari, februari, maart en april zijn de beste maanden om naar de Amerikaanse Maagdeneilanden te reizen. In deze maanden valt de minste neerslag, heb je geen kans op orkanen en heb je de aangenaamste temperaturen.

Taal
Engels is de officiële taal op de Amerikaanse Maagdeneilanden.
Wil je gratis van of naar het Engels vertalen? Gebruik hiervoor de Google vertaler.

Reisdocumenten
Je dient te beschikken over een paspoort dat nog geldig is bij vertrek uit de Amerikaanse Maagdeneilanden.
Een visum is niet nodig als je reist met een vervoermaatschappij die werkt met het ‘visa waiver program’ en korter verblijft dan 90 dagen.
Sinds 12 januari 2009 moeten reizigers die onder het visa waver program naar de VS reizen, zich uiterlijk 72 uur voor aankomst op de Amerikaanse Maagdeneilanden te registreren. Die registratie bestaat uit het invullen van een vragenlijst via internet: esta.cbp.dhs.gov. De kosten van 14 Amerikaanse dollar per persoon dienen per creditcard te worden voldaan.


Ambassades en consulaten
Hieronder volgt een overzicht van relevante diplomatieke vertegenwoordigingen met o.a. adres en contactgegevens.
Nederlandse consulaat in de Verenigde Staten van Amerika (tevens voor de Amerikaanse Maagdeneilanden): nederlandwereldwijd.nl.
Amerikaanse ambassade en consulaat in Nederland: rijksoverheid.nl.
Bij dringende hulp kun je 24/7 contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het nummer +31247247247.

Vaccinatie (inenting)
Voor een bezoek aan de Amerikaanse Maagdeneilanden is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. De belangrijkste vaccinaties voor de Amerikaanse Maagdeneilanden zijn tegen DTP en Hepatitis A. Daarnaast zijn er een aantal persoons- en reisgebonden adviezen.
Voor uitgebreid vaccinatie advies en het maken van een vaccinatie afspraak, kun je terecht bij je lokale GGD vestiging. Na vaccinatie krijg je een vaccinatiebewijs. Vaccinaties worden vaak vergoedt vanuit een aanvullende verzekering vanuit de zorgverzekeraar.

Geld en Geldzaken
Op de Amerikaanse Maagdeneilanden wordt betaald met de Amerikaanse dollar (USD).
De actuele stand van deze valuta (muntsoort, munteenheid) vind je op onze wisselkoers pagina.
Een overzicht van alle geldautomaten op de Amerikaanse Maagdeneilanden vind je op onze geldautomaten pagina.

Prijsniveau
De prijzen op de Amerikaanse Maagdeneilanden liggen een stuk hoger dan in Nederland. Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld +19%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (3% goedkoper), levensmiddelen (39% duurder), geïmporteerd bier in horeca (8% duurder), sigaretten (47% goedkoper) en openbaar vervoer (34% goedkoper). Houd er rekening mee dat het prijsverschil in toeristische gebieden, en dan met name tijdens het hoogseizoen, kan afwijken.

Fooi
Op de Amerikaanse Maagdeneilanden is het gebruikelijk om een fooi te geven van circa 15%.

Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het op de Amerikaanse Maagdeneilanden 6 uur vroeger.
Tijdens onze wintertijd is het op de Amerikaanse Maagdeneilanden 5 uur vroeger.
De Amerikaanse Maagdeneilanden kennen geen verschil in wintertijd en zomertijd.
De lokale tijd, datum en tijdzone van de Amerikaanse Maagdeneilanden vind je op onze tijdsverschil pagina.

Verkeer en route
Op de Amerikaanse Maagdeneilanden moet je links rijden.
Met de Google routeplanner kun je van, naar of binnen de Amerikaanse Maagdeneilanden een routebeschrijving samenstellen.

Elektriciteit
Op de Amerikaanse Maagdeneilanden heb je een reisstekker nodig. Daarnaast heb je in sommige gevallen een omvormer nodig.
Meer informatie over gangbare stekkers en stopcontacten op de Amerikaanse Maagdeneilanden vind je op onze elektriciteit pagina.

Hulpdiensten
Mocht je in het geval van nood de hulp nodig hebben van politie, brandweer en/of ambulance dan kun je gebruik maken van onderstaande alarmnummers.
– Politie: 911
– Brandweer: 911
– Ambulance: 911

Kraanwater
Het wordt afgeraden om water uit de kraan te drinken.
Indien je niet in de mogelijkheid bent om water in flessen te kopen, gebruik dan een waterzuiveringsmiddel om het water te zuiveren of kook het water gedurende 5 minuten. Hierna kun je het veilig gebruiken als drinkwater en voor zaken als tanden poetsen, lenzen schoonmaken en het wassen van groente en/of fruit. Meer informatie over drinkwater en/of de aanschaf van waterzuiveringsmiddelen vind je op onze drinkwater pagina.

Nieuws en kranten
Het laatste nieuws met betrekking tot de Amerikaanse Maagdeneilanden vind je op Google nieuws.
Een overzicht van de kranten uit de Amerikaanse Maagdeneilanden vind je op Abyznewslinks.

Internet
Websites uit de Amerikaanse Maagdeneilanden eindigen op .vi.
Officiële websites van de Amerikaanse Maagdeneilanden: vi.gov en visitusvi.com.

Telefonie
Het landnummer (internationale toegangsnummer) om iemand op de Amerikaanse Maagdeneilanden te kunnen bellen is 001340 of +1340.
Wil je vanuit de Amerikaanse Maagdeneilanden naar Nederland bellen? Gebruik dan het Nederlandse landnummer 01131.
(Als je een landnummer gebruikt, moet je de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten.)
Telefoonnummers vind je in de Telefoongids van de Amerikaanse Maagdeneilanden.
Bedrijfsgegevens vind je in de Gouden Gids van de Amerikaanse Maagdeneilanden.


Foto’s en video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de Amerikaanse Maagdeneilanden.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Beoordelingen en reiservaringen
Op Zoover en TripAdvisor vind je beoordelingen van reizigers over accommodaties (bv. hotel), restaurants en bestemmingen op de Amerikaanse Maagdeneilanden, aangevuld met foto’s, video’s en bezienswaardigheden.

Reisverslagen
Ben je op zoek naar een reisverslag over de Amerikaanse Maagdeneilanden?
Op Waarbenjij.nu vind je reisverslagen en ervaringen van reizigers die eerder de Amerikaanse Maagdeneilanden hebben bezocht. Tevens is het mogelijk om hier zelf een gratis dagboek bij te houden van je reis voor familie en/of vrienden.

Natuur en landschap
De eilanden van de Amerikaanse Maagdeneilanden zijn van vulkanische oorsprong en kenmerken zich door ruige dikbegroeide bergkliffen. Op de eilanden zijn veel tropische regenwouden, enkele grasvlakten, watervallen en brede zandstranden te vinden. In de wateren rondom de Amerikaanse Maagdeneilanden zijn een groot aantal koraalriffen te vinden.
Een overzicht van de beschermde natuurgebieden (o.a. nationale parken, reservaten en wildparken) op de Amerikaanse Maagdeneilanden vind je op Protectedplanet.

Werelderfgoed
De Amerikaanse Maagdeneilanden komen niet voor op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden
Een aantal bekende en veelbezochte bezienswaardigheden op de Amerikaanse Maagdeneilanden zijn als volgt:
– Virgin Islands National Park
– Trunk Bay
– Buck Island Reef National Monument
– Honeymoon Beach
– Cruzan Rum Distilleerderij
– Annaberg plantage
– St. George Village botanische tuinen
– Extreme zipline St. Thomas

Douaneregels
Wil je weten hoeveel je mag in- en uitvoeren bij een reis naar de Amerikaanse Maagdeneilanden? Op de website van IATA vind je een overzicht met de maximale hoeveelheden van o.a. sigaretten, alcohol, geld en parfum. Als je jezelf aan deze hoeveelheden houdt hoef je niets aan te geven bij de douane. Daarnaast vind je op deze website de wet- en regelgeving omtrent het invoeren van huisdieren en een lijst met alles wat de Amerikaanse Maagdeneilanden niet in- en/of uitgevoerd mag worden.

Relevante wetgeving
Hieronder vind je relevante wet- en regelgeving, waar je wellicht mee te maken krijgt tijdens je bezoek aan de Amerikaanse Maagdeneilanden.
– Alcohol: Kopen en/of drinken vanaf 18 jaar.
– Alcohol en verkeer: Maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,8.
– Tabak: Kopen en/of roken vanaf 18 jaar.
– Rookverbod: In openbare gelegenheden.
– Homoseksualiteit: Toegestaan

Wist je dat…
…Een aantal plaatsnamen nog herinnert aan de Deense koloniale tijd?
…De Amerikaanse Maagdeneilanden oorspronkelijk werden bewoond door Indianen?
…De meeste auto’s op de eilanden hun stuur links hebben terwijl men links rijdt?
…Het merendeel van de inwoners van Afrikaanse slaven afstammen?