Het EK Voetbal 2020 wordt in tegenstelling tot eerdere edities niet in 1 of 2 landen gehouden maar in 12 landen. Officieel was er sprake van 13 landen echter is België later geschrapt omdat de bouw van het stadion in Brussel waarschijnlijk de deadline niet zou gaan halen. De wedstrijden van Brussel zijn later toegewezen aan Londen. Alle speelsteden op Londen na organiseren 3 groepswedstrijden en een achtste finale of een kwartfinale. Londen zal 3 groepswedstrijden organiseren, een achtste finale en zowel de halve als hele finales.


Hieronder vindt u een overzicht van de 12 speelsteden met het bijbehorende land en de afstand vanaf Nederland. Door op een speelstad van uw keuze te klikken gaat u automatisch naar de gewenste speelstad pagina. Hier vindt u informatie over het stadion, alle gespeelde wedstrijden, het weer, het reisaanbod en nog veel meer handige informatie.

SpeelstadLandAfstand NL (Utrecht)
AmsterdamNederland44 km
BakoeAzerbeidzjan4.197 km
BilbaoSpanje1.386 km
BoedapestHongarije1.363 km
BoekarestRoemenië2.193 km
DublinIerland1.181 km
GlasgowSchotland977 km
KopenhagenDenemarken770 km
LondenEngeland505 km
MünchenDuitsland791 km
RomeItalië1.619 km
Sint-PetersburgRusland2.345 km

Gekoppelde steden groepsfase
De groepsfase wordt gespeeld in 6 groepen (A t/m F). In iedere groep wordt gespeeld in 2 speelsteden welke aan elkaar gekoppeld zijn. Gastlanden die zich weten te plaatsen spelen de groepswedstrijden in de eigen speelstad en de gekoppelde speelstad. Als Nederland zich weet te plaatsen speelt het de groepswedstrijden in Amsterdam en Boekarest.

Groep A – Rome / Bakoe
Groep B – Kopenhagen / Sint-Petersburg
Groep C – Amsterdam / Boekarest
Groep D – Londen / Glasgow
Groep E – Bilbao / Dublin
Groep F – Boedapest / München

Thuisvoordeel
Als beide gastlanden van een groep zich weten te plaatsen voor het eindtoernooi van het EK, spelen beide landen tenminste 2 thuiswedstrijden. Voor de locatie van de onderlinge wedstrijd van deze 2 gastlanden vind een loting plaats. 1 van de 2 organiserende landen heeft dus maar liefst 3 thuiswedstrijden. Plaatst 1 van beide landen zich niet voor het eindtoernooi dan heeft het andere gastland sowieso 3 thuiswedstrijden.


Alles te weten komen over EK 2020?
Wil je alles te weten komen over het Europees Kampioenschap voetbal van 2020?
Op onze uitgebreide EK 2020 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions, EK reizen en nog veel meer!