Glasgow is de grootste stad van Schotland, gelegen in het westen van het land. Glasgow is vrijwel helemaal ontstaan in de afgelopen 200 jaar en vormt een van de belangrijkste industrie- en handelssteden van het Verengd Koninkrijk, met name dankzij de grote scheepswerven. Verder staat Glasgow bekend als een van de beste winkelbestemmingen van het Verenigd Koninkrijk. In Glasgow staat het stadion Hampden Park. Dit stadion is gebouwd in 1903 en gerenoveerd in 1999. Het stadion dient als thuisbasis voor Queen’s Park FC. Het stadion wordt jaarlijks gebruikt voor de finale van de Beker van Schotland, dit is de oudste voetbalprijs ter wereld (1873). Tijdens het EK zal het stadion gebruikt worden voor 3 groepswedstrijden en een achtste finale. Eerder werd het stadion gebruikt voor de finale van de UEFA Europa League 2010/11.


Land: Schotland
Officiële naam speelstad: Glaschu
Inwoneraantal: 621.020 inwoners
Afstand (Amsterdam – Glasgow): 974 km
Afstand (Brussel – Glasgow): 1.044 km
Naam stadion: Hampden Park
Bouwjaar stadion: 1903
Capaciteit stadion: 52.103 toeschouwers
Aantal EK wedstrijden: 4

Speelschema Glasgow
In onderstaand speelschema kun je eenvoudig zien welke wedstrijden in Glasgow worden gespeeld.

Datum Tijd Fase Wedstrijd
Ma 14 juni 15:00 Groepsfase Schotland – Tsjechië
Vr 18 juni 18:00 Groepsfase Kroatië – Tsjechië
Di 22 juni 21:00 Groepsfase Kroatie – Schotland
Di 29 juni 21:00 Achtste finale Zweden – Oekraïne

Voor het complete speelschema kun je terecht bij onze speelschema pagina. Hier vind je alle wedstrijden op volgorde van speeldatum en alle uitslagen.
Actuele standen en wedstrijden per groep in de groepsfase (poulefase) vind je op onze groepsfase pagina.

Stadion Glasgow
In Glasgow wordt gespeeld in de Hampden Park.

Waar ligt Glasgow?
Op onze speelsteden pagina vind je een plattegrond met daarop de locaties van alle 12 speelsteden. Voor een interactieve kaart van Glasgow kun je terecht bij Google Maps.

Tijdsverschil en tijdzone Glasgow
In Glasgow is het tijdens het EK 1 uur vroeger dan in Nederland. Voor de actuele tijd en tijdzone van Glasgow kijk je op onze uitgebreide tijdsverschil pagina.

Weer en weersverwachting Glasgow
Op onze uitgebreide weer pagina vind je het actuele weer en een 3-, 5- en 14-daagse weersverwachting voor Glasgow.

Reisaanbod Glasgow
Op onze uitgebreide reisaanbod pagina vind je reisaanbieders met complete vakanties en reizen naar Glasgow. Daarnaast vind je hier losse reisonderdelen zoals autoverhuur, hotels, vliegtickets en wedstrijdtickets.

Wedstrijd tickets Glasgow
Officiële tickets voor alle EK 2021 wedstrijden in Glasgow vind je op Viagogo.

Reisinformatie Glasgow
Voor reisinformatie, reistips en reisadvies voor Glasgow kijk je op onze uitgebreide Schotland pagina. Hier vind je o.a. informatie over consulaten, reisdocumenten en kraanwater.

Foto’s en video’s Glasgow
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Glasgow.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Glasgow.

Officiële website UEFA
De officiële UEFA EURO 2021 pagina over speelstad Glasgow vind je op www.uefa.com. Hier kunnen voetbalsupporters terecht voor algemene land-, stad- en stadioninformatie. Daarnaast vind men er informatie over voorbereiding, bereikbaarheid, transport, bezienswaardigheden, accommodaties, evenementen en de officiële fanzones.


Alles te weten komen over EK 2021?
Wil je alles te weten komen over het EK voetbal 2021 (EURO 2020)?
Op onze uitgebreide EK 2021 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions, EK reizen en nog veel meer!