Rome is de hoofdstad en grootste stad van Italië. Rome is een belangrijke stad in West-Europa. Rome was de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. In de stad vindt men tevens de dwergstaat Vaticaanstad, waar de paus zetelt. Jaarlijks wordt Rome bezocht door meer dan 12 miljoen toeristen, welke veelal komen voor het historische stadscentrum en de vele bezienswaardigheden zoals het Colosseum, de vele fonteinen en Forum Romanum. In Rome staat het Stadio Olimpico. Dit stadion is gebouwd in 1928 en dient als thuisbasis voor Lazio Roma en AS Roma. Tijdens het EK zal het stadion gebruikt worden voor 3 groepswedstrijden en een kwartfinale. Eerder werd het stadion gebruikt voor o.a. de Olympische Spelen, een WK finale en meerdere Champions League en Europacup finales.


Land: Italië
Officiële naam speelstad: Rome
Inwoneraantal: 2.863.322 inwoners
Afstand (Amsterdam – Rome): 1.646 km
Afstand (Brussel – Rome): 1.497 km
Naam stadion: Stadio Olimpico
Bouwjaar stadion: 1928
Capaciteit stadion: 72.700 toeschouwers
Aantal EK wedstrijden: 4

Speelschema Rome
In onderstaand speelschema kun je eenvoudig zien welke wedstrijden in Rome worden gespeeld.

Datum Tijd Fase Wedstrijd
Vr 11 juni 21:00 Groepsfase Turkije – Italië
Wo 16 juni 21:00 Groepsfase Italië – Zwitserland
Zo 20 juni 18:00 Groepsfase Italië – Wales
Za 3 juli 21:00 Kwartfinale Oekraïne – Engeland

Voor het complete speelschema kun je terecht bij onze speelschema pagina. Hier vind je alle wedstrijden op volgorde van speeldatum en alle uitslagen.
Actuele standen en wedstrijden per groep in de groepsfase (poulefase) vind je op onze groepsfase pagina.

Stadion Rome
In Rome wordt gespeeld in de Stadio Olimpico.

Waar ligt Rome?
Op onze speelsteden pagina vind je een plattegrond met daarop de locaties van alle 12 speelsteden. Voor een interactieve kaart van Rome kun je terecht bij Google Maps.

Tijdsverschil en tijdzone Rome
In Rome is er tijdens het EK geen tijdsverschil met Nederland. Voor de actuele tijd en tijdzone van Rome kijk je op onze uitgebreide tijdsverschil pagina.

Weer en weersverwachting Rome
Op onze uitgebreide weer pagina vind je het actuele weer en een 3-, 5- en 14-daagse weersverwachting voor Rome.

Reisaanbod Rome
Op onze uitgebreide reisaanbod pagina vind je reisaanbieders met complete vakanties en reizen naar Rome. Daarnaast vind je hier losse reisonderdelen zoals autoverhuur, hotels, vliegtickets en wedstrijdtickets.

Wedstrijd tickets Rome
Officiële tickets voor alle EK 2021 wedstrijden in Rome vind je op Viagogo.

Reisinformatie Rome
Voor reisinformatie, reistips en reisadvies voor Rome kijk je op onze uitgebreide Italië pagina. Hier vind je o.a. informatie over consulaten, reisdocumenten en kraanwater.

Foto’s en video’s Rome
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Rome.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Rome.

Officiële website UEFA
De officiële UEFA EURO 2021 pagina over speelstad Rome vind je op www.uefa.com. Hier kunnen voetbalsupporters terecht voor algemene land-, stad- en stadioninformatie. Daarnaast vind men er informatie over voorbereiding, bereikbaarheid, transport, bezienswaardigheden, accommodaties, evenementen en de officiële fanzones.


Alles te weten komen over EK 2021?
Wil je alles te weten komen over het EK voetbal 2021 (EURO 2020)?
Op onze uitgebreide EK 2021 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions, EK reizen en nog veel meer!