EURO 2020 wordt in tegenstelling tot eerdere edities niet in 1 of 2 landen gehouden maar in 12 landen. Officieel was er sprake van 13 landen echter is België later geschrapt omdat de bouw van het stadion in Brussel waarschijnlijk de deadline niet zou gaan halen. De wedstrijden van Brussel zijn later toegewezen aan Londen. Alle speelsteden op Londen na organiseren 3 groepswedstrijden en een achtste finale of een kwartfinale. Londen zal 3 groepswedstrijden organiseren, een achtste finale en zowel de halve als hele finales.


Hieronder vindt u een overzicht van de 12 speelsteden met het bijbehorende land en de afstand vanaf Nederland. Door op een speelstad van uw keuze te klikken gaat u automatisch naar de gewenste speelstad pagina. Hier vindt u informatie over het stadion, alle gespeelde wedstrijden, het weer, het reisaanbod en nog veel meer handige informatie.

Speelstad Land Afstand NL (Utrecht)
Amsterdam Nederland 44 km
Bakoe Azerbeidzjan 4.197 km
Bilbao Spanje 1.386 km
Boedapest Hongarije 1.363 km
Boekarest Roemenië 2.193 km
Dublin Ierland 1.181 km
Glasgow Schotland 977 km
Kopenhagen Denemarken 770 km
Londen Engeland 505 km
München Duitsland 791 km
Rome Italië 1.619 km
Sint-Petersburg Rusland 2.345 km

Gekoppelde steden groepsfase
De groepsfase wordt gespeeld in 6 groepen (A t/m F). In iedere groep wordt gespeeld in 2 speelsteden welke aan elkaar gekoppeld zijn. Gastlanden die zich weten te plaatsen spelen de groepswedstrijden in de eigen speelstad en de gekoppelde speelstad. Als Nederland zich weet te plaatsen speelt het de groepswedstrijden in Amsterdam en Boekarest.

Groep A – Rome / Bakoe
Groep B – Kopenhagen / Sint-Petersburg
Groep C – Amsterdam / Boekarest
Groep D – Londen / Glasgow
Groep E – Bilbao / Dublin
Groep F – Boedapest / München

Thuisvoordeel
Als beide gastlanden van een groep zich weten te plaatsen voor het eindtoernooi van het EK, spelen beide landen tenminste 2 thuiswedstrijden. Voor de locatie van de onderlinge wedstrijd van deze 2 gastlanden vind een loting plaats. 1 van de 2 organiserende landen heeft dus maar liefst 3 thuiswedstrijden. Plaatst 1 van beide landen zich niet voor het eindtoernooi dan heeft het andere gastland sowieso 3 thuiswedstrijden.


Alles te weten komen over EK 2021?
Wil je alles te weten komen over het EK voetbal 2021 (EURO 2020)?
Op onze uitgebreide EK 2021 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions, EK reizen en nog veel meer!