Keulen (Duits: Köln) is met 587.696 inwoners de achtste stad van Duitsland. Dortmund is een van de oudste steden in het westen van het land. Het bestaan gaat terug tot het jaar 882. De historische binnenstad is tijdens de Tweede Wereldoorlog als gevolg van bombardementen grotendeels verwoest. Dortmund is de bakermat van een aantal internationale merken (o.a. Zalando, Decathlon en Rhenus). Dortmund heeft een groot aantal bezienswaardigheden, waaronder een aantal kerken en verschillende natuurgebieden.

Welk EK stadion ligt in Dortmund?
In Dortmund is gekozen voor het Signal Iduna Park.

Signal Iduna Park

Het Signal Iduna Park (UEFA benaming: BVB Stadion Dortmund), voormalig bekend als Westfalenstadion, is gelegen in Dortmund in het Westen van Duitsland. Het stadion is gebouwd in 1974 als thuisbasis voor de voetbalclub Borrusia Dortmund en had oorspronkelijk 54.000 plaatsen. Door verschillende ingrepen door de jaren heen is dit aantal flink opgehoogd tot 81.365 plaatsen. Hiermee is het uitgegroeid tot het grootste stadion van Duitsland. Tot 2005 droeg het stadion de naam Westfalenstadion. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. het WK voetbal van 1974 en het WK voetbal van 2006. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 4 groepswedstrijden, een achtste finale en een halve finale.

Speelschema Dortmund

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Za 15 juni 21:00 Groepsfase Italië – Albanië
Di 18 juni 18:00 Groepsfase Turkije – Georgië
Za 22 juni 18:00 Groepsfase Turkije – Portugal
Di 25 juni 18:00 Groepsfase Frankrijk – Oostenrijk
Za 29 juni 21:00 Achtste finales Duitsland – Denemarken
Wo 10 juli 21:00 Halve finales Winnaar KF 4 – Winnaar KF 3

Weerbericht Dortmund

DORTMUND Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur Dortmund

Als je van plan bent om af te reizen naar Dortmund om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!