Berlijn (Duits: Berlin) is met 3.664.088 inwoners de grootste en veruit de bekendste stad van Duitsland. Berlijn is een metropool en staat bekend als een van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra in Europa. Vanwege zijn lange geschiedenis en belangrijke positie in Duitsland, bezit de stad een groot aantal bezienswaardigheden. Bekende voorbeelden zijn de Berlijnse muur, Brandenburger Tor, Rijksdaggebouw en het Olympiastadion. Sport is een belangrijk onderdeel van Berlijn. De stad telt maar liefst 2.000 sportverenigingen, waarvan 145 op het hoogste of een na hoogste niveau in Duitsland.

Welk EK stadion ligt in Berlijn?
In Berlijn is gekozen voor het Olympiastadion.

Olympiastadion

Het Olympiastadion is gelegen in Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Het stadion maakt onderdeel uit van het grotere Olympiagelände. Daaronder valt ook het Sportforum, Olympisch hockeystadion, Olympisch zwemstadion, Reitstadion, de Waldbühne, het Maifeld, de beroemde klokkentoren en de Langemarckhalle. Het huidige stadion staat op dezelfde plaats waar eerder het ‘Duitse Stadion’ stond, welke in 1913 werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 1916. Deze gingen echter niet door vanwege de Eerste Wereldoorlog. In 1936 is het huidige stadion gebouwd. In 1974 en 2006 is het stadion verbouwd voor het WK. Het stadion biedt plaats aan 74.475 toeschouwers. De vaste gebruikers van het stadion zijn op dit moment de voetbalclub Hertha BSC Berlin en de American Football-ploeg Berlin Thunder. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. verschillende concerten, wereldkampioenschappen atletiek, DFB-Pokal finales, WK voetbal 1974, WK voetbal 2006 en de UEFA Champions League-finale van 2015. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 3 groepswedstrijden, een achtste finale, een kwartfinale en de finale.

Speelschema Berlijn

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Za 15 juni 18:00 Groepsfase Spanje – Kroatië
Vr 21 juni 18:00 Groepsfase Polen – Oostenrijk
Di 25 juni 18:00 Groepsfase Nederland – Oostenrijk
Za 29 juni 18:00 Achtste finales Tweede groep A – Tweede groep B
Za 6 juli 21:00 Kwartfinales Winnaar AF 7 – Winnaar AF 8
Zo 14 juli 21:00 Finale Winnaar HF 1 – Winnaar HF 2

Weerbericht Berlijn

BERLIJN Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur Berlijn

Als je van plan bent om af te reizen naar Berlijn om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!