Düsseldorf (Duits: Düsseldorf) is met 620.523 inwoners de zevende stad van Duitsland, gelegen aan de Rijn. Düsseldorf staat bekend om het grote aantal wereldwijde beurzen, waaronder de grootste modebeurs ter wereld. Daarnaast is Düsseldorf de vestigingsplaats van grote merken als Vodafone, de METRO Group en E.ON. Op het gebied van cultuur vind men in de stad een groot aantal kastelen, kerken en andere historische gebouwen.

Welk EK stadion ligt in Düsseldorf?
In Düsseldorf is gekozen voor de Merkur Spiel-Arena.

Merkur Spiel-Arena

De Merkur Spiel-Arena (UEFA benaming: Düsseldorf Arena), voormalig bekend als Esprit arena, is gelegen in Düsseldorf in het Westen van Duitsland. Het stadion is gebouwd in 2005 als is een multifunctioneel voetbalstadion en dienst als thuisbasis voor de voetbalclub Fortuna Düsseldorf en de American footballers van Rhein Fire. Het stadion biedt plaats aan 54.600 toeschouwers. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. het Songfestival in 2011. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 3 groepswedstrijden, een achtste finale en een kwartfinale.

Speelschema Düsseldorf

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Ma 17 juni 21:00 Groepsfase Oostenrijk – Frankrijk
Vr 21 juni 15:00 Groepsfase Slowakije – Oekraïne
Ma 24 juni 21:00 Groepsfase Albanië – Spanje
Ma 1 juli 18:00 Achtste finales Tweede groep D – Tweede groep E
Za 6 juli 18:00 Kwartfinales Winnaar AF 3 – Winnaar AF 1

Weerbericht Düsseldorf

DUSSELDORF Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur Düsseldorf

Als je van plan bent om af te reizen naar Düsseldorf om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!