Frankfurt (Duits: Frankfurt am Main) is met 764.104 inwoners de op vier na grootste stad van Duitsland, gelegen in de deelstaat Hessen. Frankfurt staat bekend als een Europese metropool met een skyline vol wolkenkrabbers. De stad wordt hierdoor ook wel eens Mainhattan genoemd. De stad is het financiƫle centrum van Duitsland met o.a. de Deutsche Bundesbank en de Duitse beurs. De stad is een trekpleister voor toeristen vanwege de vele culturele instellingen, musea, handelsbeurzen en de traditionele kerstmarkt.

Welk EK stadion ligt in Frankfurt?
In Frankfurt is gekozen voor het Deutsche Bank Park.

Deutsche Bank Park

Het Deutsche Bank Park (UEFA benaming: Frankfurt Arena), voormalig bekend als Commerzbank-Arena, is gelegen in Frankfurt am Main in het Zuidwesten van Duitsland. Het stadion is gebouwd in 2005 onder de naam Commerzbank-Arena. Van 1925 tot 2003 stond hier het Waldstadion, welke o.a. gebruikt werd voor politieke evenementen in de Tweede Wereldoorlog. Het huidige stadion dient als thuisbasis voor de sportclub Eintracht Frankfurt. Het stadion biedt plaats aan 52.300 toeschouwers. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. het WK voetbal van 2006. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 4 groepswedstrijden en een achtste finale.

Speelschema Frankfurt

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Ma 17 juni n.n.b. Groepsfase E1 – E2
Do 20 juni n.n.b. Groepsfase C2 – C4
Zo 23 juni n.n.b. Groepsfase A4 – Duitsland
Wo 26 juni n.n.b. Groepsfase E2 – E3
Ma 1 juli n.n.b. Achtste finales Winnaar groep F – Derde groep A/B/C

Weerbericht Frankfurt

FRANKFURT Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur Frankfurt

Als je van plan bent om af te reizen naar Frankfurt om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!