Gelsenkirchen (Duits: Gelsenkirchen) is een middelgrote stad met 259.105 inwoners, gelegen in het Ruhrgebied. De stad heeft weinig te bieden op het gebied van toerisme. In het verleden stond Gelsenkirchen bekend als industrieel centrum vanwege de steenkoolindustrie. Echter, tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn alle fabrieken vernietigd.

Welk EK stadion ligt in Gelsenkirchen?
In Gelsenkirchen is gekozen voor de Veltins Arena.

Veltins Arena

De Veltins-Arena (UEFA benaming: Arena AufSchalke Gelsenkirchen) is gelegen in Gelsenkirchen in het Westen van Duitsland. Het stadion is gebouwd in 2001 onder de naam Arena AufSchalke. Het stadion dient als thuisbasis voor voetbalclub Schalke 04. Daarnaast wordt het stadion gebruikt voor diverse andere sporten, muzikanten en het Duits voetbalelftal. Het stadion biedt plaats aan 62.271 toeschouwers. De Veltins-Arena is een van de modernste stadions van Duitsland. Het dak is te openen, en het veld is in z’n geheel verschuifbaar, zoals ook mogelijk is bij het Arnhemse GelreDome. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. het WK voetbal van 2006 en de Champions League finale van het seizoen 2003/2004. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 3 groepswedstrijden en een achtste finale.

Speelschema Gelsenkirchen

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Zo 16 juni 21:00 Groepsfase Servië – Engeland
Do 20 juni 21:00 Groepsfase Spanje – Italië
Wo 26 juni 21:00 Groepsfase Georgië – Portugal
Zo 30 juni 18:00 Achtste finales Winnaar groep C – Derde groep D/E/F

Weerbericht Gelsenkirchen

GELSENKIRCHEN Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur Gelsenkirchen

Als je van plan bent om af te reizen naar Gelsenkirchen om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!