Hamburg (Duits: Freie und Hansestadt Hamburg) is met 1.904.444 inwoners de op een na grootste stad van Duitsland. Hamburg is vanwege zijn ligging aan de Elbe de belangrijkste havenstad van Duitsland. Hamburg kent een lange geschiedenis, maar helaas is een groot deel van de historische gebouwen vernietigd in de Tweede Wereldoorlog. Hamburg staat bekend om de grote hoeveelheid musea, theaters en professionele sportfaciliteiten.

Welk EK stadion ligt in Hamburg?
In Hamburg is gekozen voor het Volksparkstadion.

Volksparkstadion

De Volksparkstadion is gelegen in Hamburg in het Noorden van Duitsland. Het stadion is gebouwd in 1998 op de plaats waar eerder het verouderde en onveilige Volksparkstadion stond. Door de jaren heen heeft het stadion verschillende namen gedragen om uiteindelijk weer de oude vertrouwde naam aan te nemen. Het stadion dient als thuisbasis voor voetbalclub Hamburger SV. Daarnaast wordt het stadion gebruikt voor o.a. concerten. Het stadion biedt plaats aan 57.274 toeschouwers. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. het WK voetbal van 2006. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 4 groepswedstrijden en een kwartfinale.

Speelschema Hamburg

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Zo 16 juni 15:00 Groepsfase Polen – Nederland
Wo 19 juni 15:00 Groepsfase Kroatië – Albanië
Za 22 juni 15:00 Groepsfase Georgië – Tsjechië
Wo 26 juni 21:00 Groepsfase Tsjechië – Turkije
Vr 5 juli 21:00 Kwartfinales Winnaar AF 6 – Winnaar AF 5

Weerbericht Hamburg

HAMBURG Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur Hamburg

Als je van plan bent om af te reizen naar Hamburg om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!