Keulen (Duits: Köln) is een stadsdistrict en metropool in Duitsland, gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Keulen is met net iets meer dan 1 miljoen inwoners de op drie na grootste stad van Duitsland. De stad is beroemd om zijn rijke geschiedenis, die circa 2.000 jaar terug in de tijd gaat. Keulen staat verder bekend om o.a. de jaarbeurzen, het carnaval, de Dom van Keulen en een twaalftal romaanse basilieken.

Welk EK stadion ligt in Keulen?
In Keulen is gekozen voor het RheinEnergieStadion.

RheinEnergieStadion

Het RheinEnergieStadion (UEFA benaming: Cologne Stadium) is gelegen in Keulen in het Westen van Duitsland. Het stadion is gebouwd in 1923 onder de naam Müngersdorfer Stadion. Door de jaren heen is het stadion meerdere keren gerenoveerd. Het stadion dient als thuisbasis voor voetbalclub 1. FC Köln. Het stadion biedt plaats aan 50.000 toeschouwers. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. het EK voetbal van 1988, het WK voetbal van 2006 en de finale van de UEFA Europa League seizoen 2019/2020. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 4 groepswedstrijden en een achtste finale.

Speelschema Keulen

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Za 15 juni 15:00 Groepsfase Hongarije – Zwitserland
Wo 19 juni 21:00 Groepsfase Schotland – Zwitserland
Za 22 juni 21:00 Groepsfase België – Roemenië
Di 25 juni 21:00 Groepsfase Engeland – Slovenië
Zo 30 juni 21:00 Achtste finales Spanje – Georgië

Weerbericht Keulen

KEULEN Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur Keulen

Als je van plan bent om af te reizen naar Keulen om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!