Leipzig (Duits: Leipzig) is met 597.493 inwoners de achtste stad van Duitsland. De stad kent een lange geschiedenis en dat is terug te zien in de vele oude gebouwen. Van 1949 tot 1990 maakte Leipzig deel uit van het communistische Oost-Duitsland. Leipzig staat ook wel bekend als de stad van de klassieke muziek. Verschillende beroemde componisten zoals Johann Sebastian Bach, Richard Wagner en Felix Mendelssohn woonden in Leipzig.

Welk EK stadion ligt in Leipzig?
In Leipzig is gekozen voor de Red Bull Arena.

Red Bull Arena

De Red Bull Arena (UEFA benaming: Leipzig Stadium) is gelegen in Leipzig in het Oosten van Duitsland. Het stadion is gebouwd in 2004 op de plaats van het voormalige Zentralstadion. Dat stadion was tot dat moment het grootste stadion in Duitsland en kon het 100.000 toeschouwers ontvangen. Het stadion dient als thuisbasis voor voetbalclub RB Leipzig. Het stadion biedt plaats aan 50.000 toeschouwers. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. het WK voetbal van 2006 en diverse UEFA Nations League wedstrijden van Duitsland. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 3 groepswedstrijden en een achtste finale.

Speelschema Leipzig

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Di 18 juni 21:00 Groepsfase Portugal – Tsjechië
Vr 21 juni 21:00 Groepsfase Nederland – Frankrijk
Ma 24 juni 21:00 Groepsfase Kroatië – Italië
Di 2 juli 21:00 Achtste finales Winnaar groep D – Tweede groep F

Weerbericht Leipzig

LEIPZIG Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur Leipzig

Als je van plan bent om af te reizen naar Leipzig om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!