München (Duits: München) is met 1.488.202 inwoners de op twee na grootste stad van Duitsland. München is behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in Duitsland. München is een hotspot voor veel multinationale ondernemingen. Enkele bekende voorbeelden zijn BMW, Siemens, Osram, MAN en Allianz. Vanwege de lange geschiedenis van de stad zijn er in de stad veel historische gebouwen te vinden.

Welk EK stadion ligt in München?
In München is gekozen voor de Allianz Arena.

Allianz Arena

De Allianz Arena (UEFA benaming: Munich Football Arena) is gelegen in München in het Oosten van Duitsland. Het stadion is gebouwd in 2005 op de plaats van het voormalige olympische stadion. Het stadion dient als thuisbasis voor voetbalclub FC Bayern München. Het stadion biedt plaats aan 75.024 toeschouwers. De wanden en het dak zijn kunststof luchtkussens en ieder apart deel van het bijzondere membraandak is met de hand gemaakt en verschillend te belichten. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. het WK voetbal van 2006, het EK voetbal van 2020/2021 en de finale van de UEFA Champions League seizoen 2011/2012. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 4 groepswedstrijden, een achtste finale en een halve finale.

Speelschema München

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Vr 14 juni 21:00 Groepsfase Duitsland – Schotland
Ma 17 juni 15:00 Groepsfase Roemenië – Oekraïne
Do 20 juni 15:00 Groepsfase Slovenië – Servië
Di 25 juni 21:00 Groepsfase Denemarken – Servië
Di 2 juli 18:00 Achtste finales Winnaar groep E – Derde groep A/B/C/D
Di 9 juli 21:00 Halve finales Winnaar KF 1 – Winnaar KF 2

Weerbericht München

MUNCHEN Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur München

Als je van plan bent om af te reizen naar München om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!