Stuttgart (Duits: Stuttgart) is met met 630.305 inwoners de zesde stad van Duitsland. Stuttgart staat voornamelijk bekend als industriestad. Dit komt met name door de aanwezigheid van de autofabrikanten Mercedes Benz, Porsche en elektronica- en autotoeleveranciersbedrijf Bosch. Het toerisme komt veelal voor de historische gebouwen en het grote aanbod van musea die in de stad te vinden zijn.

Welk EK stadion ligt in Stuttgart?
In Stuttgart is gekozen voor de Mercedes Benz Arena.

Mercedes Benz Arena

De Mercedes-Benz (UEFA benaming: Stuttgart Arena) Arena is een multifunctioneel stadion, gelegen in Stuttgart in het Oosten van Duitsland. Het stadion is gebouwd in 2008 door de Anschutz Entertainment Group en droeg de naam O2 World Berlin. Het stadion dient als thuisbasis voor het ijshockeyteam Eisbären Berlin en de basketbalclub Alba Berlin. Het stadion biedt plaats aan 60.441 toeschouwers. Grote evenementen welke hier hebben plaats gevonden zijn o.a. de MTV Europe Music Awards 2009, de finale van de Premier League of Darts 2022, de uitreiking van de ECHO Awards en diverse grote concerten. De arena is onderdeel van een ontwikkelingsplan. Het plan is om op het terrein bioscopen, restaurants, casino’s, hotels en andere faciliteiten te bouwen. Het stadion wordt tijdens het EK gebruikt voor 4 groepswedstrijden en een kwartfinale.

Speelschema Stuttgart

Dag Tijd Fase Wedstrijd
Zo 16 juni 18:00 Groepsfase Slovenië – Denemarken
Wo 19 juni 18:00 Groepsfase Duitsland – Hongarije
Zo 23 juni 21:00 Groepsfase Schotland – Hongarije
Wo 26 juni 18:00 Groepsfase Oekraïne – België
Vr 5 juli 18:00 Kwartfinales Winnaar AF 4 – Winnaar AF 2

Weerbericht Stuttgart

STUTTGART Weerbericht

Vliegtickets, hotels en autoverhuur Stuttgart

Als je van plan bent om af te reizen naar Stuttgart om het EK van dichtbij te beleven kun je gebruik maken van onderstaande aanbieders om je reis samen te stellen.

Vliegtickets Duitsland   Hotels Duitsland   Auto huren Duitsland

Alles te weten komen over EK 2024?
Op onze uitgebreide EK 2024 pagina’s ontdek je alles over het speelschema, uitslagen, standen, speelsteden, stadions en nog veel meer!