De Arc de Triomphe is een 50 meter hoge triomfboog op een van drukste verkeerspleinen van Parijs (Place Charles de Gaulle).

De bouw van de Arc de Triomphe is in 1806 gestart in opdracht van Napoleon Bonaparte. De triomfboog zou symbool staan voor de overwinning bij de “Slag bij Austerlitz”. De Arc de Triomphe is pas in 1836 tot voltooiing gekomen. De Arc de Triomphe in Parijs is de enagrootste triomfboog ter wereld. Alleen in Noord Korea staat een grotere triomfboog (Triomfboog van Pyongyang, 60 m.).

Als je de Arc de Triomphe wilt bezoeken kun je het beste met de voetgangerstunnel vanaf de Champs-Élysées onder het drukke verkeersplein doorlopen. Daarna kun je op het plein rondom en onder de triomfboog lopen. Aan de binnenkant van de Triomfboog vind je een lijst met steden die veroverd zijn door Napoleon Bonaparte. Daarnaast vind je in het midden onder de triomfboog de eeuwig brandende vlam ter nagedachtenis aan de onbekende gesneuvelde soldaten van de eerste en tweede wereldoorlog. Je kunt ook tegen betaling naar binnen. Je kunt dan een museum bezoeken en via trappen naar het dak van de Arc de Triomphe om zo een mooi uitzicht over Parijs te hebben.

Als je de Arc de Triomphe bezoekt kun je dit uitstekend combineren met een bezoek aan de Champs-Élysées. Dit is veruit de bekendste straat van Parijs met een lengte van 1.880 meter. De Champs-Élysées vormt een verbinding tussen het Louvre en de Arc de Triomphe. Op de Champs-Élysées wordt jaarlijks op 14 juli (Franse nationale feestdag) de grootste militaire parade van Europa gehouden onder toezicht van de Franse president. Daarnaast is de Champs-Élysées een van de grootste winkelstraten ter wereld en het traditionele eindpunt van de laatste etappe van de Ronde van Frankrijk (wiellerronde).

Openingstijden en entreeprijs
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van de Arc de Triomphe
Place Charles-de-Gaulle
75008 Parijs
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van de Arc de Triomphe. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de Arc de Triomphe.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de Arc de Triomphe.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de Arc de Triomphe.

Meer informatie
– Officiële website: arc-de-triomphe.monuments-nationaux.fr
– Onofficiële website met veel informatie: www.arcdetriompheparis.com

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk.
Terug naar Reisinformatie Frankrijk.