De Arena van Nîmes is een Romeins amfitheater in Nîmes (Zuid-Frankrijk), dat gebouwd is rond 70 na Christus. De Arena van Nîmes is geïnspireerd op het Colosseum in Rome.

De Arena van Nîmes is een goed bewaard bouwwerk met een buitenring van 133 bij 101 meter. De arena zelf heeft een afmeting van 69 bij 38 meter groot. De buitenzijde bestaat uit twee lagen van 60 bogen, waarvan de onderste laag is verstevigd met Toscaanse pilaren. De arena bood plaats aan 24.000 bezoekers in verschillende klassen. Apart detail is dat deze arena gratis toegankelijk was en zodoende iedereen kon genieten van het vermaak.

De Arena van Nîmes is oorspronkelijk opgezet als arena voor gladiatorengevechten, maar werd later in de Middeleeuwen omgebouwd tot een verstevigde vesting. In deze vesting stonden o.a. twee kerken, een kasteel en meer dan 200 huisjes. Vanaf 1812 staat de arena leeg en doet het o.a. dienst als museum, podium voor artiesten en voorstellingen. Zo worden er ook regelmatig gladiatorgevechten nagebootst.

Indien je de Arena van Nîmes gaat bezoeken, raden wij je aan om tevens de Maison Carrée te bezoeken. Dit is een van de best bewaarde Romeinse tempels in Europa en ligt op steenworp afstand van de arena (3 Place de la Maison Carrée, 30000 Nîmes).

Openingstijden en entreeprijs
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van de Arena van Nîmes
4 Boulevard des Arènes
30000 Nîmes
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van de Arena van Nîmes. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de Arena van Nîmes.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de Arena van Nîmes.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de Arena van Nîmes.

Meer informatie
– Officiële website: www.arenes-nimes.com

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk
Terug naar Reisinformatie Frankrijk