Frankrijk is een van de meest bezochte landen ter wereld. Vele miljoenen toeristen komen elk jaar naar Frankrijk voor de natuur, het strand en vooral voor de grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Verreweg de meest bezochte bezienswaardigheden in Frankrijk zijn de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe en Disneyland Parijs. Een groot deel van de Franse bezienswaardigheden zijn in en rondom de hoofdstad Parijs te vinden, waardoor deze makkelijk zijn te combineren met een stedentrip. Voor onze bezoekers hebben wij hieronder een overzicht gemaakt met de meest bijzondere bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Frankrijk.


Overzicht bezienswaardigheden

Eiffeltoren
De Eiffeltoren (La Tour Eiffel) is de meest bezochte bezienswaardigheid van Frankrijk. Deze toren van 317 meter is gelegen in de hoofdstad Parijs.
Meer informatie

Arc de Triomphe
De Arc de Triomphe is een 50 meter hoge triomfboog op een van drukste verkeerspleinen van Parijs (Place Charles de Gaulle).
Meer informatie

Louvre
Het Louvre is een paleis en museum in Parijs. Het Louvre herbergt 300.000 verschillende werken, waaronder de Mona Lisa en de Venus van Milo.
Meer informatie

Disneyland Parijs
Disneyland Parijs (Disneyland Paris) is een attractiepark vlakbij de Franse hoofdstad Parijs. Het park staat volledig in het teken van Disneyfiguren.
Meer informatie

Carcassonne
Carcassonne is een middeleeuwse stad die bekend staat om de mooiste citadel van Europa. Deze citadel staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Meer informatie

Notre-Dame van Parijs
De Notre-Dame van Parijs (Cathédrale Notre-Dame de Paris) is een vroeggotische kathedraal in het centrum van Parijs die gebouwd werd tussen 1163 en 1345.
Meer informatie

Lourdes
De Franse stad Lourdes staat bekend om de grootste katholieke bedevaartplaats van Frankrijk. Jaarlijks bezoeken pelgrims uit heel Europa deze stad.
Meer informatie

Mont Saint Michel
Mont Saint-Michel is een rotsachtige schiereiland in Normandië. Het eiland staat bekend om zijn abdij die om het hoogste gedeelte van de rots is gebouwd.
Meer informatie

Kasteel van Versailles
Het Kasteel van Versailles (Paleis van Versailles) is een van de grootste kastelen ter wereld. Het kasteel is gelegen op een 800 hectare groot terrein.
Meer informatie

Pont du Gard
Pont du gard is een Romeins aquaduct in het Franse plaatsje Vers-Pont-du-Gard. Het is een van de mooist bewaarde Romeinse bouwwerken ter wereld.
Meer informatie

Puy du Fou
Puy du Fou is een themapark met verschillende tijdperken. In het park vind je een veelvoud aan voorstellingen, nagebouwde steden en attracties.
Meer informatie

Arena van Nîmes
De Arena van Nîmes is een Romeins amfitheater in de zuidelijke gelegen stad Nîmes, dat gebouwd is tussen 50 en 100 na Christus.
Meer informatie

Kasteel van Chambord
Het Kasteel van Chambord is het grootste
en beroemdste kasteel aan de Loire. Het kasteel telt 365 torens en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Meer informatie

Parc Astérix
Parc Astérix is een attractiepark vlakbij de Franse hoofdstad Parijs. Het park is volledig gebaseerd op de Franse striphelden Asterix en Obelix.
Meer informatie

Saint-Michel d’Aiguilhe
Saint Michel d’Aiguilhe is een kapel op een vulkanische rots van 85 meter hoog. De kapel is gelegen in de Franse stad Le Puy-en-Velay.
Meer informatie

ZooParc de Beauval
ZooParc de Bauval is de grootste dierentuin van Frankrijk met meer dan 4500 dieren. Daarnaast behoort ZooParc de Bauval tot de 15 beste dierentuinen wereldwijd.
Meer informatie

Pausenpaleis
Het Pausenpaleis (Palais des Papes) in Avignon is het grootste gotische bouwwerk in Europa. Sinds 1995 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Meer informatie

Kasteel van Chenonceau
Het Kasteel van Chenonceau (Château de Chenonceau) in het Loiregebied is een kasteel dat in zijn geheel op het water is gebouwd.
Meer informatie