Carcassonne is een middeleeuwse stad die bekend staat om de mooiste citadel van Europa. Deze citadel staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De middeleeuwse stad Carcassonne is nog steeds bewoond en vrij toegankelijk voor bezoekers. De stad bestaat uit een buitenmuur met 16 torens en een binnenmuur met 24 torens. Tussen de muren is een open vlakte die vroeger gebruikt werd om indringers met pijl en boog neer te schieten. Als je de stad betreed via de hoofdpoort kom je in een totaal andere wereld. Er staan nog veel traditionele gebouwen waar inmiddels souvenirwinkeltjes, cafés en restaurants zijn gevestigd. Een aantal bezienswaardigheden binnen de muren zijn de Saint-Nazaire basiliek, het kasteel, de vestingmuren en verschillende museums.

Als je Carcassonne bezoekt is het zeker de moeite waard om Pont Vieux te bezoeken. Dit is een oude stenen brug over de Aude. Deze brug verbond vroeger de oude met de nieuwe stad. Vanaf de nieuwe stad heb je een mooi panoramisch beeld van de citadel.

Openingstijden en entreeprijs
De citadel zelf is gratis te bezoeken en 24 uur per dag bereikbaar. De openingstijden en tarieven om het kasteel en de vestingmuren te bezoeken vind je hier.

Adres van de Arc de Triomphe
1 rue Viollet-le-Duc
11000 Carcassonne
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van Carcassonne. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Carcassonne.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Carcassonne.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Carcassonne.

Meer informatie
– Officiële website van de stad Carcassonne: www.carcassonne-tourisme.com
– Officiële website van de Citadel: www.carcassonne.culture.fr
– Officiële website van het kasteel en de muren: carcassonne.monuments-nationaux.fr

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk
Terug naar Reisinformatie Frankrijk