Disneyland Parijs (Disneyland Paris) is een attractiepark vlakbij de Franse hoofdstad Parijs. Het park is onderverdeeld in twee aparte attractieparken en staat volledig in het teken van Disneyfiguren.

Het grootste en oudste gedeelte is het Disneyland Park uit 1992. Het park heeft een oppervlakte van circa 566.000 m² en is onderverdeeld in 5 themagebieden, namelijk: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. Elk themagebied is geheel in stijl van het thema opgezet met bijbehorende attracties. In dit park staan ook de bekendste attracties van Disneyland Parijs, namelijk: Big Thunder Mountain, Space Mountain, It’s a small World, Phantom Manor en de Pirates of the Caribbean. Naast vele attracties heeft het park ook meerdere wisselende (vuurwerk)shows en parades. De bekendste parade is de lichtparade die elke zomer en kerstperiode in de avonduren is te zien op de hoofdstraat.

In 2002 opende er een tweede park naast Disneyland Park, namelijk: Walt Disney Studios Park. Dit park is 270.000 m² groot en net als Disneyland Park onderverdeeld in 5 themagebieden, namelijk: Front Lot, Toon Studio, Production Courtyard, Hollywood Boulevard en Backlot. De thema’s en attracties staan allen in het teken van film en showbusiness. De bekendste attracties zijn: Rock ‘n’ Roller Coaster, The Twilight Zone Tower of Terror en Crush’s Coaster.

Rondom de twee parken liggen nog 7 hotels een uitgaans- en winkelgebied en een golfpark.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs
Interactieve plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van Disneyland Parijs
Avenue du parc
77777 Chessy
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van Disneyland Parijs. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Disneyland Parijs.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Disneyland Parijs.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Disneyland Parijs.

Meer informatie
– Officiële website: disneylandparis.com

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk
Terug naar Reisinformatie Frankrijk