De Eiffeltoren (La Tour Eiffel) is een monument van 317 meter hoog in de Franse hoofdstad Parijs. De toren is gebouwd door Gustave Eiffel tussen 1887 en 1889. Dit werd gedaan ter ere van de Franse revolutie (1789) en de Wereldtentoonstelling van 1889.

De Eiffeltoren is inmiddels het symbool van Parijs en heeft zich door de jaren heen ontpopt tot het meest bezochte monument ter wereld. De Eiffeltoren trekt jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers. In totaal heeft de Eiffeltoren al meer dan 250 miljoen bezoekers verwelkomt.

Als je de Eiffeltoren wilt bezoeken heb je bij de kassa twee mogelijkheden. Een kaartje dat geldig is tot de tweede verdieping of een kaartje dat ook toegang geeft tot de lift naar de derde verdieping.
– Platform 1 ligt op 57,63 meter hoogte (restaurant, expositie en uitkijkpunt)
– Platform 2 ligt op 115,73 meter hoogte (restaurant en uitkijkpunt)
– Platform 3 ligt op 276,13 meter hoogte (uitkijkpunt)

Daarnaast is het de moeite waard om het openbare park te bezoeken waarin de Eiffeltoren staat. Je kunt hier rustig wandelen en de Eiffeltoren vanuit verschillende hoeken bewonderen.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van de Eiffeltoren
Champ de Mars
75007 Parijs
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van de Eiffeltoren. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de Eiffeltoren.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de Eiffeltoren.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de Eiffeltoren.

Meer informatie
– Officiële website: www.toureiffel.paris

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk
Terug naar Reisinformatie Frankrijk