Het Kasteel van Chambord is het grootste en beroemdste kasteel aan de Loire. Het kasteel telt 440 kamers en 365 torens en is gelegen in een beschermd natuurgebied van 5500 hectare groot (Réserve Nationale de Chasse de Chambord). Het terrein is volledig omringd door een 32 kilometer lange muur en staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In het Kasteel van Chambord kun je de lange geschiedenis ontdekken van alle bewoners. Sinds de bouw in 1519 hebben verschillende leden van de Franse Koninklijke familie gebruik gemaakt van het kasteel. In 1932 is het kasteel staatseigendom geworden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel gebruikt als opslagplaats voor de kunstschatten van het Louvre. Na de Tweede Wereldoorlog is het kasteel in zijn geheel gerestaureerd en open gegaan voor het grote publiek.

Je kunt als bezoeker een kijkje nemen in de verschillende verblijven, zoals o.a. de Koninklijke slaapkamers, een schilderijengalerij, een kapel en een ruimte waar koetsen en rijtuigen staan. In het midden van het kasteel staat een van de meest bijzondere bouwwerken van het kasteel. Dit is een dubbele wenteltrap waarbij men elkaar nooit kruist. Ook zijn er in het kasteel meerdere tentoonstellingen te bewonderen zoals een tentoonstelling met jachtattributen en een grote collectie wandtapijten. Uiteraard kun je ook rondom het kasteel lopen in een van de kasteeltuinen. Deze zijn vrij sober aangelegd maar bieden je wel mooie uitzichten over het kasteel. Ook is er de mogelijkheid om een bootje te huren.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van de Arc de Triomphe
Maison des Réfractaires
41250 Chambord
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van het Kasteel van Chambord. Je kunt hier tevens een route berekenen naar het Kasteel van Chambord.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van het Kasteel van Chambord.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van het Kasteel van Chambord.

Meer informatie
– Officiële website: www.chambord.org

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk.
Terug naar Reisinformatie Frankrijk.