Het Kasteel van Chenonceau (Château de Chenonceau) is een van de meest bijzondere kastelen in het Loiregebied. Het kasteel is in 1513 gebouwd op de plaats van een oude burcht (1432). Bijzonder detail van het kasteel is dat het in zijn geheel op het water is gebouwd.

In het Kasteel van Chenonceau hebben door de jaren heen verschillende rijke families gewoond. Op dit moment is het kasteel in privébezit. Het kasteel en zijn bijgebouwen zijn opgeknapt en inmiddels in verbluffend goede staat. In het kasteel kun je de verschillende verblijven bezoeken die allemaal nog ingericht zijn met authentieke spullen. Rondom het verblijf zijn nog een aantal bijgebouwen te bewonderen waaronder de Toren van Marques (overblijfsel van voormalige burcht), een restaurant, een theehuis, een wassenbeeldenmuseum waarin oud bewoners worden afgebeeld en een oude boerderij. Deze bijgebouwen liggen verspreid over de verschillende goed onderhouden kasteeltuinen. Op het terrein zijn verder nog een labyrint, een ezelpark, een picknickpark, Kariatiden (vrouwenbeelden), een bloementuin en een moestuin te vinden.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van de Arc de Triomphe
Château de Chenonceau
37150 Chenonceaux
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van het Kasteel van Chenonceau. Je kunt hier tevens een route berekenen naar het Kasteel van Chenonceau.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van het Kasteel van Chenonceau.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s het Kasteel van Chenonceau.

Meer informatie
– Officiële website: www.chenonceau.com
– Onofficiële website met 360° Panoramafoto’s: www.chenonceau.com

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk.
Terug naar Reisinformatie Frankrijk.