Het Kasteel van Versailles (Paleis van Versailles) is een van de grootste kastelen ter wereld. Het kasteel is gelegen op een 800 hectare groot terrein in het Franse departement Yvelines.

Het kasteel van Versailles vind zijn oorsprong in 1624 toen het werd gebouwd in opdracht van de Franse koning Lodewijk XIII. Door de eeuwen heen hebben verschillende koningen en hun families in het kasteel gewoond. Deze koningen zorgde ervoor dat het kasteel steeds verder werd uitgebreid. Een aantal gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het kasteel zijn een optreden van Mozart, het tekenen van het Verdrag van Versailles en het opstijgen van de eerste luchtballon. In 1792 is het Kasteel van Versailles omgedoopt tot nationaal museum.

Het terrein van het Kasteel van Versailles is onder te verdelen in 4 gebieden:
Het paleis
Dit is het hoofdgebouw waar verschillende kamers zijn te bezichtigen. Zo zijn er naast de volledig ingerichte slaapkamers o.a. studiekamers, een congressruimte, een kapel en verschillende rustkamers te zien. In het paleis zijn voor de toeristen ook een souvenirshop, een restaurant en een Frans museum ondergebracht.

Groot Trianon
Dit was het buitenverblijf waarin verschillende gebouwen en kamers zijn te vinden die bedoeld waren voor ontspanning van de Koninklijke familie. Zo is er o.a. een spiegelkamer, een kapel, een studiekamer, een muziekkamer, een familiekamer, een theater, een tuinkamer, meerdere slaapkamers en een schilderijengang.

Marie-Antoinette’s verblijf
Dit verblijf werd op verzoek van koningin Marie-Antoinette gebouwd. Zij wilde een simpele woonboerderij om zich in terug te trekken en een normaal leven te leiden. Op dit terrein zijn naast de grote boerderij verschillende indrukwekkende bijgebouwen te vinden.

De tuinen
Verspreid over het terrein zijn veel verschillende kasteeltuinen te vinden die uitermate goed zijn onderhouden. Daarnaast zijn de tuinen voorzien van fonteinen, waterpartijen, beelden en veel kunst.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs
Interactieve plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van het Kasteel van Versailles
Place d’Armes
78000 Versailles
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van het Kasteel van Versailles. Je kunt hier tevens een route berekenen naar het Kasteel van Versailles.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van het Kasteel van Versailles.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van het Kasteel van Versailles.

Meer informatie
– Officiële website: www.chateauversailles.fr

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk
Terug naar Reisinformatie Frankrijk