Het Louvre is een paleis en museum in Parijs. Het Louvre herbergt 300.000 verschillende werken, waaronder de Mona Lisa en de Venus van Milo.

Het Louvre in zijn huidige vorm vindt zijn oorsprong in 1546, nadat er eerder een middeleeuws kasteel had gestaan dat verwoest werd in de honderdjarige oorlog. Na voltooiing diende het paleis als residentie van de koning tot deze besloot te verhuizen naar het Paleis van Versailles. Daarna heeft het Louvre verschillende functies gehad totdat het in 1793 werd omgedoopt tot een museum. In 1989 werd hier nog de bekende glazen piramide aan toegevoegd.

Het Louvre is onderverdeeld in drie vleugels die samen een oppervlakte van circa 160.000 m² vertegenwoordigen. Van deze oppervlakte is circa 60.000 m² tentoonstellingsruimte. In de collectie van het Louvre zitten ongeveer 300.000 kunstwerken waarvan er gemiddeld 35.000 zijn tentoongesteld. Deze kunstcollectie is onderverdeeld in de volgende thema’s: Oosterse oudheden, Kunst van de Islam, Egyptische oudheden, Griekse- Etruskische en Romeinse oudheden, Beeldhouwkunst, Kunstvoorwerpen, Westerse Schilderkunst en Grafische kunst.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van het Louvre
Place du Carrousel
75001 Parijs
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van het Louvre. Je kunt hier tevens een route berekenen naar het Louvre.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van het Louvre.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van het Louvre.

Meer informatie
– Officiële website: www.louvre.fr

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk
Terug naar Reisinformatie Frankrijk