Mont Saint-Michel is een rotsachtige schiereiland voor de kust van de plaats Avranches in Normandië. Het eiland staat bekend om zijn abdij die om het hoogste gedeelte van de rots is gebouwd. Mont Saint-Michel en de omliggende baai staan sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het eiland is maar via één enkele weg bereikbaar. Deze weg is verhoogd zodat je geen last heeft van het getij. Je kunt het eiland dan ook de gehele dag door bereiken. Vlak voor de weg naar het eiland is er de mogelijkheid je auto tegen betaling te parkeren en middels een pendelbus of te voet richting het eiland te gaan. Het eiland zelf is enkel toegankelijk voor voetgangers. Dit komt omdat de wegen op het eiland bestaan uit trapstraten.

De grootste trekpleister van de Mont Saint-Michel is de gelijknamige abdij Mont Saint-Michel. Je ziet deze al vanaf het vasteland boven het eiland uitkomen. Merkwaardig feit van deze abdij is dat deze in drie verschillende lagen om het hoogste gedeelte van de berg is heen gebouwd. Deze abdij is tegen betaling te bezoeken. Naast de mooie uitzichten vanaf de abdij kun je de verschillende vertrekken bekijken zoals een ridderzaal, een gastenzaal, een eetzaal, een keuken, een slaapzaal, een kerk, de klokkentoren, een tuin en een kapel. Alle verblijven zijn in originele staat te bewonderen. Zo zijn er nog originele tegelvloeren, glas-in-loodramen en relikwieën.

Rondom de abdij zijn nog vele winkeltjes, restaurants en vakwerkhuizen te vinden. Daarnaast zijn er meerdere mooie uitzichtpunten vanaf o.a. de stadsmuren. Voor het stadje zelf hoef je geen entree te betalen.

Openingstijden en entreeprijs van de abdij
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van Mont Saint-Michel
Les Fanils (BP 22)
50170 Le Mont-Saint-Michel
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van Mont Saint-Michel. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Mont Saint-Michel.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Mont Saint-Michel.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Mont Saint-Michel.
Op AirPano vind je een 360° opname van Mont Saint-Michel.

Meer informatie
– Officiële website: www.ot-montsaintmichel.com
– Onofficiële website met veel informatie: mont-saint-michel.monuments-nationaux.fr

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk
Terug naar Reisinformatie Frankrijk