Parc Astérix is een attractiepark vlakbij de Franse hoofdstad Parijs. Het park is volledig gebaseerd op de Franse striphelden Asterix en Obelix.

Parc Astérix opende zijn deuren in 1989 in de plaats Plailly. Tot de komst van Disneyland Parijs was Parc Astérix het grootste en belangrijkste attractiepark van Frankrijk. Toch kan het park nog altijd rekenen op circa 1,8 miljoen bezoekers per jaar. Veel mensen verkiezen dit park boven Disneyland Parijs bezoeken vanwege de goede bereikbaarheid en rustigere sfeer.

Parc Astérix biedt alles wat je van een volwaardig attractiepark mag verwachten. Het park heeft circa 8 achtbanen waarvan veruit de bekendste de Tonerre de Zeus is. Dit is een van de grootste houten achtbanen van Europa. Naast deze achtbanen heeft het park meerdere waterattracties, een spookhuis, een draaiend huis, een schipschommel, een rondvaartboot en meerdere attracties voor de allerkleinste. Daarnaast zijn er drie verschillende shows. Dit zijn een stuntshow, een dolfijnenshow en een Romeinse show.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Parc Astérix
Parc Astérix
60128 Plailly
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van Parc Astérix. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Parc Astérix.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Parc Astérix.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Parc Astérix.

Meer informatie
– Officiële website: www.parcasterix.fr

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk.
Terug naar Reisinformatie Frankrijk.