Het Pausenpaleis (Palais des Papes) is het grootste gotische bouwwerk in Europa. Het Pausenpaleis diende tussen 1352 en 1376 als verblijfplaats van de pausen, tijdens hun ballingschap uit Rome. Na de terugkeer naar Rome werd het paleis nog bewoond door verschillende pausen en gebruikt als kazerne tijdens het bewind van Napoleon Bonaparte. In 1906 is het paleis opgeknapt en ingericht als museum. In 1995 is het Pausenpaleis opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In het Pausenpaleis van circa 15.000 m² kun je ruimtes bezoeken die volledig in originele staat zijn teruggebracht. Zo zijn er indrukwekkende kapellen met grote glas-in-lood ramen, meerdere torens en twee binnenplaatsen. Je vindt verspreid in het paleis bijzondere relikwieën, muurschilderingen, schilderijen en beeldhouwwerken.

Naast het Pausenpaleis is er ook de mogelijkheid tegen betaling de Pont Saint-Bénezet te bezoeken. Dit is een brug die oorspronkelijk 22 bogen telde en een verbinding vormde over de Rhône. In 1226 is de brug grotendeels verwoest. Op dit moment telt de brug nog 4 bogen en is er een kapel op de brug die je kunt bezoeken.

Je bent in de mogelijkheid het Pausenpaleis en de Pont Saint-Bénezet vrij te bezichtigen of onder begeleiding van een gids. Daarnaast worden er het hele jaar door thematische excursies en voorstellingen georganiseerd.

Openingstijden en entreeprijs
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van het Pausenpaleis
Montée Jean XXIII
84000 Avignon
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van het Pausenpaleis. Je kunt hier tevens een route berekenen naar het Pausenpaleis.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van het Pausenpaleis.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van het Pausenpaleis.

Meer informatie
– Officiële website: www.palais-des-papes.com

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk.
Terug naar Reisinformatie Frankrijk.