Puy du Fou is een historisch themapark van circa 650.000 m² in het hart van de Vendée (West-Frankrijk), wat volledig in het teken staat van verschillende historische tijdperken.

Puy du Fou is in het jaar 1978 gestart als Cinéscénie, een grote open lucht voorstelling. Deze voorstelling kreeg al snel succes en werd steeds grootser opgezet met meer kostuums, meer acteurs en mooiere decorstukken. In 1989 is besloten om naast het Cinéscénie een themapark op te zetten met verschillende tijdperken en kleinere voorstellingen.

Inmiddels is Puy du Fou uitgegroeid tot een van de meest bezochte attractieparken van Frankrijk. Puy du Fou draait het meest om de vele voorstellingen. Deze zijn onder te verdelen in kleine voorstellingen, grote voorstellingen en de hele grote avondvoorstellingen. Deze voorstellingen spelen zich af in verschillende nagebootste tijdperken, zoals een heuse gladiatoren arena. Naast de 15 verschillende voorstellingen is er nog een veelvoud aan attracties. Zo zijn is er een 19e-eeuwse stadje, een fort, een Middeleeuwse stad en een 18e-eeuwse dorpje nagebouwd en is er voor de kinderen de springende waterstralen, een speelkasteel en een dierenlabyrint. Om tot rust te komen zijn er nog een aantal natuurgebieden gecreëerd zoals de damhertenweide, bloemenvallei, volière-laan, rozentuin en dierenweide. Uiteraard zijn er ook verschillende eet- en drinkgelegenheden verspreid over het park en hotels als je langer als een dag wilt verblijven.

Plattegrond, openingstijden, entreeprijs en brochure
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van Puy du Fou
Le Puy du Fou
85590 Les Epesses
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van Puy du Fou. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Puy du Fou.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Puy du Fou.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Puy du Fou.

Meer informatie
– Officiële website: www.puydufou.com

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk.
Terug naar Reisinformatie Frankrijk.