Saint Michel d’Aiguilhe is een kapel uit 962 na Christus, dat gebouwd is op een vulkanische rots van 85 meter hoog. De kapel werd gebouwd ter ere van de terugkeer van de pelgrimstocht van Saint James.

De kapel is te bereiken via 268 treden die zijn uitgehakt uit de rotsen. Als je boven aangekomen bent kun je via een Romaanse poort het terrein rondom de kapel betreden. Aan de buitenzijde van de kapel vind je indrukwekkende beelden, versieringen en de mogelijkheid om te genieten van indrukwekkende vergezichten over het landschap. In de kapel vind je oude muurschilderingen, een altaar, mozaïek en glas-in-lood ramen.

De Saint Michel d’Aiguilhe ligt in de stad Le Puy-en-Velay. Le Puy-en-Velay staat bekend als verzamel- en startplaats voor pelgrims. Je vindt in deze stad dan ook meer religieuze bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is er het imposante beeld van de Notre-Dame-de-France op de Rocher Corneille en de indrukwekkende Kathedraal Notre-Dame-du-Puy in het centrum.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van Saint Michel d’Aiguilhe
17 Rue Rocher
43000 Aiguilhe
Frankrijk

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Frankrijk met daarop de locatie van Saint Michel d’Aiguilhe. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Saint Michel d’Aiguilhe.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Saint Michel d’Aiguilhe.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Saint Michel d’Aiguilhe.

Meer informatie
– Officiële website van de Saint Michel d’Aiguilhe: www.rochersaintmichel.fr
– Officiële website van de Kathedraal Notre-Dame-du-Puy: www.cathedraledupuy.org
– Officiële website van de gemeente Le Puy-en-Velay: www.ot-lepuyenvelay.fr

Terug naar Bezienswaardigheden Frankrijk.
Terug naar Reisinformatie Frankrijk.