Tegenwoordig kan bijna niemand meer zonder de bekende bankpas (pinpas). Vooral op vakantie is het makkelijker om ter plaatse lokale valuta op te nemen. Dit voorkomt wisselkosten en grote bedragen op zak tijdens de reis.

Net als Nederland beschikt het overgrote deel van de wereld over geldautomaten. Omdat niet alle landen en steden geldautomaten hebben is het verstandig van tevoren in Nederland uit te zoeken of er geldautomaten op de plaats van bestemming of het vliegveld aanwezig zijn. Daarnaast is het verstandig om de huidige wisselkoers op te zoeken op onze wisselkoers pagina zodat je precies weet wat je uitgeeft.

Overzicht geldautomaten buitenland
Kijk eerst op je bankpas welk logo er vermeld staat. Klik dan op het het overeenkomstige logo hieronder om een overzicht te krijgen van geschikte geldautomaten wereldwijd.

VisaMastercardMaestroCirrusAmerican ExpressDiners Club

Belangrijk: Zowel de bank waar je het geld opneemt als de bank waarvan je een betaalpas (pinpas) hebt, kan extra kosten in rekening brengen voor het opnemen van geld in het buitenland. Informeer hiervoor bij je bankfiliaal.