De Arena van Verona is een Romeins amfitheater in de Italiaanse stad Verona. Het is een van de best bewaarde amfitheaters dat nog volledig in gebruik is.

De Arena van Verona wordt gezien als het symbool van Verona. De arena is gebouwd in 30 na Christus en heeft een afmeting van 138 bij 110 meter. Oorspronkelijk had de arena nog een derde ring en een buitenmuur. Deze zijn echter gesneuveld bij een aardbeving in 1117. Na de nodige herstelwerkzaamheden door de eeuwen heen is de arena nog steeds in gebruik voor operavoorstellingen, vanwege zijn uitstekende akoestiek. De arena biedt tijdens de operavoorstellingen plaats aan circa 22.000 bezoekers. Tijdens het operaseizoen van juni tot augustus, is de arena niet toegankelijk voor bezoekers die enkel de arena willen bezichtigen. Buiten het operaseizoen is de arena te bezichtigen tegen een geringe vergoeding van circa 3 euro.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs Arena van Verona
Plattegrond opera
Openingstijden opera
Entreeprijzen opera

Adres van de Arena van Verona
Piazza Brà
37121 Verona
Italië

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van de Arena van Verona. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de Arena van Verona.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de Arena van Verona.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de Arena van Verona.

Meer informatie
– Officiële website Arena van Verona: www.arena.it

Terug naar Bezienswaardigheden Italië
Terug naar Reisinformatie Italië