Een land dat zeker niet mag ontbreken in een lijstje met gewilde toeristenbestemmingen is Italië. Italië heeft dankzij haar turbulente verleden een groot scala aan indrukwekkende bezienswaardigheden opgebouwd. Omdat Italië, en dan met name de stad Rome, het centrum was van de Romeinse tijd zijn er in de nabijheid van deze stad veel bezienswaardigheden te vinden. De meeste bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Pantheon en het Forum Romanum zijn ideaal te combimeren met een stedentrip naar Rome. In onderstaand overzicht vind je een lijst met bezienswaardigheden die je gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Italië.


Overzicht bezienswaardigheden

Colosseum
Het Colosseum (Flavisch Amfitheater) is het grootste amfitheater uit het Romeinse rijk, gelegen in de Italiaanse stad Rome.
Meer informatie

Forum Romanum
Forum Romanum (Roman Forum) is het oude Romeinse centrum van de Italiaanse hoofdstad Rome.
Meer informatie

Pompeii
Pompeii is een unieke Romeinse stad in de Italiaanse regio Campanië, die deels werd vernietigd door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79.
Meer informatie

Venetië
Venetië is een stad in het noordoosten van Italië, die bekend staat om zijn historische centrum met vele wateren en romantische gondels.
Meer informatie

Toren van Pisa
De Toren van Pisa is een vrijstaande klokkentoren. De toren staat ongeveer 4 meter uit het lood door verzakking.
Meer informatie

Pantheon
Het Pantheon is een Romeinese tempel in de Italiaanse stad Rome, dat gebouwd is tussen 118 en 125 na Christus.
Meer informatie

Engelenburcht
De Engelenburcht is een groot mausoleum met een vooral religieuze geschiedenis in de Italiaanse stad Rome.
Meer informatie

Fonteinen Rome
Verspreid over de Italiaanse stad Rome staan 39 monumentale fonteinen, waarvan de Trevifontein verreweg de bekendste is.
Meer informatie

Arena van Verona
De Arena van Verona is een Romeins amfitheater in de Italiaanse stad Verona. Het is een van de best bewaarde amfitheaters dat nog volledig in gebruik is.
Meer informatie

Dom van Milaan
De Dom van Milaan is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld. De Dom staat aan het Piazza del Duomo in het centrum van Milaan.
Meer informatie

San Gimignano
San Gimignano is een middeleeuwse stad
in de Italiaanse regio Toscane, die vooral bekend staat om de 13 imposante stenen torens.
Meer informatie

Cinque Terre
Cinque Terre is een Werelderfgoed en Nationaal park aan de kust van Ligurië, bestaande uit vijf voormalige vissersdorpjes die onderling zijn verbonden.
Meer informatie

Sirmione
Sirmione is een gemeente, die grotendeels gelegen is op een schiereiland (landtong) in het Gardameer. Sirmione staat vooral bekend om zijn historische centrum.
Meer informatie

Kathedraal van Florence
De Kathedraal van Florence (Basilica di Santa Maria del Fiore) is een kathedrale basiliek in het centrum van de Italiaanse stad Florence.
Meer informatie

Spaanse Trappen
De Spaanse Trappen zijn gebouwd rond 1725 met als doel het plein “Piazza di Spagna” te verbinden met de Franse kerk Trinità dei Monti op de heuvel.
Meer informatie

Ponte Vecchio
De Ponte Vecchio is een authentieke Middeleeuwse brug over de rivier de Arno in Florence, die vooral bekend staat om de vele juwelierszaakjes.
Meer informatie

Piazza del Campo
Het Piazza del Campo is een schelpvormig plein in het centrum van de Italiaanse stad Siena en wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen ter wereld.
Meer informatie

Gardaland
Gardaland is het grootste en meest populaire attractiepark van Italië, gelegen aan het Gardameer. Het park heeft een oppervlakte van 550.000 m².
Meer informatie