De Dom van Milaan is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen ter wereld. De Dom staat aan het Piazza del Duomo in het centrum van de Italiaanse stad Milaan. Een belangrijkse gebeurtenis in de Dom is de kroning van Napoleon Bonaparte tot koning van Italië op 26 mei 1805.

De bouw van de Dom startte in de 14e eeuw en werd pas in de 20e eeuw voltooid. De Dom kent een oppervlakte van 11.700 m², volledig opgebouwd van wit marmer. Het exterieur bevat 135 torens, 2.300 beelden en een vergulde Madonnabeeld op het hoogste punt. Binnenin de Dom kun je genieten van de grote spitsboogvensters, grote kleurrijke glas-in-loodramen, grafmonumenten, beelden en heel veel schilderijen. Ook is er een schatkamer met veel middeleeuws goud en zilder. Het is mogelijk om tegen betaling via een trap of lift het dak van de Dom te betreden, alwaar men een schitterend uitzicht heeft over de vele ornamenten, de stad en de Alpen. In de Dom van Milaan worden nog steeds dagelijks missen gehouden.

Op het Piazza del Duomo staat ook nog een andere bezienswaardigheid, namelijk de Galleria Vittorio Emanuele II. Dit is een overdekte winkelstraat met triomfboog waar de meest luxieuze modewinkels van Milaan zijn gevestigd. Naast de winkels kun je genieten van de mozaïek gelegde vloer, de vele beelden en wandschilderingen.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs Dom van Milaan
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van Dom van Milaan
Piazza del Duomo
20121 Milaan
Italië

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van de Dom van Milaan. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de Dom van Milaan.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de Dom van Milaan.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de Dom van Milaan.

Meer informatie
– Officiële website Dom van Milaan: www.duomomilano.it

Terug naar Bezienswaardigheden Italië
Terug naar Reisinformatie Italië