De Engelenburcht is een groot mausoleum met een vooral religieuze geschiedenis in de Italiaanse stad Rome.

De Engelenburcht kent zijn oorsprong als mausoleum van keizer Hadrianus in het jaar 134 tot 139 na Christus. Rond het jaar 280 werd de Engelenburcht omgebouwd tot burcht, vanwege zijn gunstige ligging ten opzichte van het Vaticaan en de brug over de Tiber. In de eeuwen erna kwamen er steeds meer muren en bijgebouwen die de kerkelijke staat moesten beschermen tegen aanvallen. Zo kwam er o.a. een gang tussen de Engelenburcht en het Apostolisch paleis in Vaticaanstad. Daarnaast werden de pauselijke schatten opgeslagen in de burcht.

In 1870 werd de Engelenburcht overgedragen aan het Italiaanse leger. De Italiaanse overheid herstelde het gebouw en startte er een museum met 58 zalen, waarin men de geschiedenis van het gebouw kan zien. De Engelenburcht is te bereiken via de Engelenbrug over de Tiber. Op deze brug staan aan weerskanten 10 beelden van engelen, die allen een voorwerp uit de lijdensweg van Jezus bij zich dragen.

Openingstijden en entreeprijs Engelenburcht
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van de Engelenburcht
Lungotevere Castell 50
00186 Rome
Italië

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van de Engelenburcht. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de Engelenburcht.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de Engelenburcht.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de Engelenburcht.

Meer informatie
– Officiële website Engelenburcht: castelsantangelo.beniculturali.it

Terug naar Bezienswaardigheden Italië.
Terug naar Reisinformatie Italië.