Forum Romanum (Roman Forum) is het oude Romeinse centrum van de Italiaanse hoofdstad Rome, gelegen langs het grote Romeinse Colosseum. Forum Romanum was zowel op politiek, juridisch, religieus als commercieel gebied het belangrijkste centrum van Italië.

Opgravingen wijzen uit dat er al vanaf de 10e eeuw voor Christus mensen leefde op de plek van het Forum Romanum. De meeste bouwwerken die nu nog te bezichtigen zijn, stammen uit de Republikeinse tijd, Caesar en Augustus tijd en de Keizertijd. Helaas is er door de eeuwen heen veel verloren gegaan door aardbevingen, branden en verwaarlozing. Ook werden er in de middeleeuwen veel gebouwen afgebroken om materialen zoals marmer en ijzer te kunnen hergebruiken.

Toch is er voor de bezoeker nog een heleboel te ontdekken. Zo zijn er naast de vele indrukwekkende ruïnes van o.a. tempels, basilieken en triomfbogen nog een intacte tempel, enkele intacte triomfbogen en een intact senaatsgebouw te bewonderen.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs Forum Romanum
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van Forum Romanum
Via dei Fori Imperiali
00186 Rome
Italië

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van Forum Romanum. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Forum Romanum.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Forum Romanum.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Forum Romanum.

Meer informatie
– Officiële website Forum Romanum: www.pompeiturismo.it

Terug naar Bezienswaardigheden Italië
Terug naar Reisinformatie Italië