De Kathedraal van Florence (Basilica di Santa Maria del Fiore) is een kathedrale basiliek in het centrum van de Italiaanse stad Florence. De grote oranje koepel van 91 meter hoog en de toren (campanile) van 85 meter hoog domineren de skyline van Florence.

De Kathedraal van Florence kent zijn oorsprong in de 13e eeuw, toen men begon met de bouw. Door de dood van de oorspronkelijke ontwerper, de bouwmeester en de pestepedimie bleef de bouw lang stil liggen. Uiteindelijk werd de kathedraal opgeleverd in het jaar 1472. In de eeuwen erna onderging het nog een aantal metamorfoses, zoals een nieuwe voorgevel. De kathedraal staat bekend om zijn imposante voorgevel, met drie bronzen portalen en vele heiligbeelden op verschillende niveaus. Naast de kathedraal staat de campanile die in dezelfde stijl is gebouwd als de voorgevel. Deze toren is te beklimmen middels een trap die 414 treden telt. Binnen in de kathedraal, waar nog dagelijks missen worden gehouden, vind je o.a. een mozaïeke vloer, diverse glas-in-loodramen, muurschilderingen en een indrukwekkende beschilderde koepel. Deze koepel is bereikbaar via een trap van 463 treden.

Op het plein waar de Kathedraal van Florence staat, vind je ook de Baptisterium San Giovanni. Dit is een doopkapel, die gebouwd is tussen 1059 en 1128. De Baptisterium staat vooral bekend om zijn drie bronzen deuren, waarop met behulp van panelen religieuze verhalen worden verteld. Binnen in de Baptisterium vind je o.a. een 13e-eeuwse doopvont, een paalgraf en een groot aantal muur- en plafondschilderingen.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs Kathedraal van Florence
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van Kathedraal van Florence
Piazza del Duomo
50122 Florence
Italië

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van de Kathedraal van Florence. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de Kathedraal van Florence.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de Kathedraal van Florence.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de Kathedraal van Florence.

Meer informatie
– Officiële website Kathedraal van Florence: www.duomofirenze.it

Terug naar Bezienswaardigheden Italië.
Terug naar Reisinformatie Italië.