Het Piazza del Campo is een schelpvormig plein in het centrum van de Italiaanse stad Siena en wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen ter wereld.

Het Piazza del Campo vormt het middelpunt van de stad Siena, wat te zien is aan de vele middeleeuwse straatjes die uitkomen op het plein. Aan het plein zijn twee bezienswaardigheden te vinden, waarvan de Torre del Mangia het meest tot de verbeelding spreekt. Deze 102 meter hoge toren in gotische stijl is gebouwd in 1338. Onderaan de toren bevindt zich een kapel met een fresco van Il Sodoma. De Torre del Mangia is tegen betaling te beklimmen, waarbij men een schitterend uitzicht over het plein en de stad.

De tweede bezienswaardigheid is het Palazzo Pubblico, wat in hetzelfde gebouw zit als de Torre del Mangia. Dit voormalige paleis is tegenwoordig in gebruik als stadhuis en museum. In het museum op de eerste verdieping van het paleis kun je verschillende zalen bezoeken, waar o.a. verschillende fresco’s en schilderijen zijn te bewonderen van belangrijke Italiaanse periodes.

Twee maal per jaar vindt er op het Piazza del Campo een paardenrace plaats. Deze paardenrace is een strijd tussen de 17 stadswijken van Siena en wordt gehouden op 2 juli (Palio di Provenzano) en op 16 augustus (Palio dell’Assunta).

Adres van Piazza del Campo
Piazza del Campo 1
53100 Siena
Italië

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van het Piazza del Campo. Je kunt hier tevens een route berekenen naar het Piazza del Campo.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Piazza del Campo.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Piazza del Campo.

Terug naar Bezienswaardigheden Italië.
Terug naar Reisinformatie Italië.