Pompeii is een unieke Romeinse stad in de Italiaanse regio Campanië, die deels werd vernietigd door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in het jaar 79. Sinds 1997 staat Pompeii op de Werelderfgoedlijst.

Door de uitbarsting in het jaar 79 werd de volledige stad Pompeii bedekt met een metershoge laag as en lava. Hierdoor is een gedeelte van de stad door de eeuwen heen bewaard gebleven. Door deze uitbarsting werden niet alleen gebouwen bewaard gebleven, maar ook honderden mensen. Een groot aantal van deze versteende slachtoffers is tentoongesteld, waarbij men kan zien in welke houding de mensen zijn gestorven. Een vreemde maar toch ook indrukwekkende belevenis.

Daarnaast kun je in Pompeii een groot scala aan Romeinse bouwwerken bewonderen, zoals: huizen, wegen, badhuizen, theaters en tempels. Ook zijn er op het terrein een aantal indrukwekkende muurschilderingen, museums en tentoonstellingen te vinden. In de straten rondom het openlucht museum vind je een groot aantal souvenirwinkeltjes, restaurants en terrasjes.

Plattegrond, openingstijden en entreeprijs Pompeii
Plattegrond
Openingstijden
Entreeprijzen

Adres van Pompeii
Via Villa dei Misteri
80045 Pompeii
Italië

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van Pompeii. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Pompeii.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Pompeii.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Pompeii.

Meer informatie
– Officiële website Pompeii: www.pompeiturismo.it

Terug naar Bezienswaardigheden Italië
Terug naar Reisinformatie Italië