De Ponte Vecchio is een authentieke Middeleeuwse brug over de rivier de Arno in Florence, die vooral bekend staat om de vele juweliers die zich op de brug gevestigd hebben.

De Ponte Vecchio kent een lange geschiedenis en is de enige brug van de regio die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Ten tijde van de Romeinen zou op dezelfde plaats een brug van hout hebben gestaan die na vernietiging is herbouwd in steen in het jaar 1345. De brug is opgebouwd uit drie bogen met daarop een brede straat met aan weerszijden kleine winkeltjes (voornamelijk juweliers) die aan de brug “hangen”. Halverwege de brug is een opening, vanwaar men over de rivier de Arno uitkijkt. Een niveau hoger op de brug ligt de “Corridoio Vasariano”. Dit is een afgeschermde passage van 1 kilometer die aan biede zijdes van de brug doorloopt en een verbinding vormt tussen het Palazzo Vecchio en het Palazzo Pitti. Deze gang was speciaal bedoeld voor de adel van Florence, zodat deze zich niet onder het normale volk hoefde te begeven. Aan het einde van de brug kun je ook nog de originele wachttoren van de brug bewonderen, de zogeheten “Torre dei Mannelli”.

Indien je de Ponte Vecchio gaat bezoeken, raden wij je aan om ook beide paleizen (Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti) te bezoeken die met elkaar in verbinding staan middels de afgeschermde passage.

Adres van Ponte Vecchio
Ponte Vecchio
50123 Florence
Italië

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van de Ponte Vecchio. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de Ponte Vecchio.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Ponte Vecchio.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Ponte Vecchio.

Terug naar Bezienswaardigheden Italië.
Terug naar Reisinformatie Italië.