San Gimignano is een middeleeuwse stad in de Italiaanse regio Toscane, die vooral bekend staat om de 13 imposante stenen torens.

In de 12e en 13e eeuw woonde er in San Gimignano een aantal rijke families, die elkaar probeerde te intimideren met zo hoog mogelijke gebouwen. Op het hoogtepunt van deze strijd stonden er circa 70 torens, waarvan inmiddels het overgrote deel is gesneuveld of afgebroken. Tegenwoordig staan er nog 13 torens die de skyline van de stad domineren. Sinds 1990 is het historische centrum van San Gimignano een werelderfgoed.

San Gimignano staat om meer bekend dan alleen zijn 13 torens. Zo zijn er nog een aantal gezellige pleintjes met terrassen, een middeleeuwse waterput, de Dom van San Gimignano en de hoofdstraat Via San Giovanni. In deze hoofdstraat, die dwars door de stad loopt, vind je diverse kleine souvenirwinkeltjes.

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van San Gimignano. Je kunt hier tevens een route berekenen naar San Gimignano.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van San Gimignano.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van San Gimignano.

Meer informatie
– Officiële website San Gimignano: www.sangimignano.com

Terug naar Bezienswaardigheden Italië.
Terug naar Reisinformatie Italië.