Sirmione is een gemeente, die grotendeels gelegen is op een schiereiland (landtong) in het Gardameer. De gemeente staat vooral bekend om zijn historische centrum.

Sirmione is gebouwd rond het kasteel Rocca Scaligero, dat ook wel een sprookjeskasteel word genoemd. Het 15e eeuwse kasteel is gebouwd op het water en enkel bereikbaar via een voetgangerbrug of de antieke ophaalbrug. Direct achter de ophaalbrug vindt men de Sint Anna kerk. Dit is een klein kerkje met veel fresco’s, die dag en nacht te bewonderen zijn. Het kasteel zelf is tegen betaling te bezoeken.

Het historische centrum van Sirmione is enkel bereikbaar per voetgangersbrug en bestaat uit vele smalle straatjes en steegjes. Er zijn verschillende gezellige pleintjes, een kerk (Santa Maria Maggiore) en een kleine haven, alwaar men met gekleurde bootjes het Gardameer kan ontdekken. Op de punt van het schiereiland staan enkele Romeinse ruïnes (Grotte di Catullo). Hier is ook het hoogste punt van Sirmione, alwaar men een mooi uitzicht heeft over het Gardameer. Verder is op het eiland nog een aantal borrelende zwavelbronnen te vinden, die o.a. gebruikt worden door lokale kuuroorden.

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van Sirmione. Je kunt hier tevens een route berekenen naar Sirmione.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Sirmione.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Sirmione.

Meer informatie
– Officiële website Sirmione: www.comune.sirmione.bs.it

Terug naar Bezienswaardigheden Italië.
Terug naar Reisinformatie Italië.