De Spaanse Trappen zijn gebouwd rond 1725 met als doel het plein “Piazza di Spagna” te verbinden met de Franse kerk Trinità dei Monti bovenop de heuvel.

De Spaanse Trappen dankt zijn naam aan de Spaanse ambassade die zich begin 17e eeuw op het plein voor de Spaanse Trappen bevondt. Tegenwoordig zijn de Spaanse Trappen een geliefde rust- en ontmoetingsplek voor toeristen die Rome bezoeken. Vooral in de zomermaanden bevinden zich honderden toeristen op de verschillende lagen van de trap en op het plein voor de Spaanse Trappen, waar een indrukwekkende fontein en een Mariabeeld staat.

Mocht je de Spaanse Trappen willen bezoeken is het aan te raden om tevens de Franse kerk Trinità dei Monti bovenaan de Spaanse Trappen te bezoeken. In deze kerk zijn o.a. een aantal imposante muurschilderingen te bewonderen. In de lente worden de Spaanse Trappen versierd met vele kleurrijke bloemen en jaarlijks op 8 december (feest van de Onbevlekte Ontvangenis) komt de zittende paus een bloemenhulde brengen aan het Mariabeeld onderaan de Spaanse Trappen. Toegang tot de Spaanse Trappen en de bijbehorende kerk is gratis.

Adres van de Spaanse Trappen
Piazza di Spagna
00187 Rome
Italië

Kaart en route
Op Google Maps vind je een gedetailleerde kaart van Italië met daarop de locatie van de Spaanse Trappen. Je kunt hier tevens een route berekenen naar de Spaanse Trappen.

Foto’s en Video’s
Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van de Spaanse Trappen.
Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van de Spaanse Trappen.

Terug naar Bezienswaardigheden Italië.
Terug naar Reisinformatie Italië.