Geschreven op 26 januari 2015

De Amerikaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in een aantal oostelijke staten, waaronder New Jersey, Massachusetts en New York. Dit houdt verband met de naderende sneeuwstorm ‘Juno’.

Vanaf maandagmiddag zal een sneeuwfront met de naam ‘Juno’ over het oosten van de Verenigde Staten trekken met sneeuwhoogtes tot misschien wel 90 cm. Deze sneeuwstorm kan, met name in New York en omgeving, leiden tot ernstige verstoring van het dagelijkse leven. Zo is er grote kans op stroomstoringen, wegversperringen, overstromingen en instortingsgevaar. Sommige meteorologen waarschuwen zelfs voor de grootste sneeuwstorm uit de geschiedenis. De laatste sneeuwstorm van een gelijkwaardig kaliber trof het land in 2006.

Voorzorgsmaatregelen
Uit voorzorg is voor een groot aantal staten aan de oostkust van de Verenigde Staten de noodtoestand uitgeroepen. Zo heeft de overheid meer hulpverlening tot zijn beschikking en kan het dagelijkse leven grotendeels stilgelegd worden. Zo zijn uit voorzorg een groot aantal vluchten geannuleerd, is het openbaar vervoer grotendeels stilgelegd en zijn openbare gebouwen zoals scholen gesloten. Inwoners worden opgerepen vooral niet naar buiten te gaan, wat leidde tot een ware run op de supermarkten de laatste dagen. Het Nederlandse consulaat in New York roept Nederlanders in New York op om het gezonde verstand te gebruiken.

Live volgen
Ben je benieuwd hoe de storm zich ontwikkeld? Met onderstaande websites blijf je volledig op de hoogte!
– Live webcams: Klik hier
– Live beelden Weather.com: Klik hier
– Live blog CNN: Klik hier
– Live blog FOX News: Klik hier
– Live blog CNBC: Klik hier
– Live blog The Guardian: Klik hier
– Live blog Myfoxny.com: Klik hier
– Live weerkaart (radarbeelden): Klik hier
– Live Twitter updates: Klik hier