Geschreven op 29 januari 2015

Het was een waar kijkcijferkanon. Maar helaas is het alweer tijd voor de laatste aflevering van ‘Floortje naar het einde van de wereld’. In deze laatste aflevering bezoekt Floortje het Amazonegebied in Ecuador.

Even leek het er op dat Floortje Dessing nooit meer zou kunnen reizen nadat ze een hersenvliesontsteking had opgelopen tijdens een reis naar Iran. Na een lange moeizame herstelperiode kon ze gelukkig weer op reis. Dit maal voor een tweede seizoen van ‘Floortje naar het einde van de wereld’. Het eerste seizoen trok mooie kijkcijfers en dat was reden voor BNN om een tweede seizoen te maken. Tijdens het tweede seizoen bezocht ze o.a. de Schotse Hebriden en het afgelegen eilandje Sint-Helena. Deze laatste aflevering trok zelfs een record van 2,1 miljoen kijkers.

Amazonegebied in Ecuador
Tijdens de laatste aflevering van ‘Floortje naar het einde van de wereld’ bezoekt Floortje het Amazonegebied in Ecuador. Daar zal ze o.a. de Engelse wereldreizigster Mari ontmoeten die haar leventje in Engeland heeft achtergelaten om een leven op te bouwen met een stamhoofd.

Toekomstplannen
Lang heeft Floortje niet van de rust kunnen genieten. Onlangs is bekend geworden dat Floortje voor BNN het nieuwe programma ‘De zeven zeeën’ gaat presenteren. In dit programma, dat eind maart van start zal gaan, zullen tien BN’ers de strijd met elkaar aan gaan tijdens een drie weken durende zeiltocht over de Middellandse Zee. In deze afvalrace zal kennis en tactiek een grote rol spelen.

Uitzenddatum verplaatst
Oorspronkelijk stond de uitzending gepland op donderdagavond 29 januari. Dit kon echter niet doorgaan i.v.m. een gijzeling op het Mediapark te Hilversum. De uitzending is nu verplaatst naar woensdag 4 februari om 21.30 uur op NPO 1.