Geschreven op 2 februari 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Mozambique aangescherpt na recente overstromingen en ongeregeldheden die mogelijk gaan plaatsvinden i.v.m. het aanstellen van een nieuwe regering.

Overstromingen
Het midden en noorden van Mozambique zijn recent getroffen door overstromingen. De infrastructuur is op verschillende plaatsen beschadigd en daarom zijn sommige gebieden moeilijk bereikbaar. Door de getroffen infrastructuur zijn schoon drinkwater en medicijnen niet overal verkrijgbaar. Om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen kun je het beste het lokale nieuws in de gaten houden.

Nieuwe regering
Op 15 oktober 2014 heeft FRELIMO (Bevrijdingsfront van Mozambique) de verkiezingen gewonnen en onlangs is de nieuwe regering van FRELIMO geïnstalleerd. De oppositiepartij RENAMO is het niet eens met de verkiezingsuitslag en organiseert protestbijeenkomsten. Vooralsnog zijn deze bijeenkomsten vreedzaam verlopen. Toch blijft de kans op ongeregeldheden en gewelddadige protesten in het hele land bestaan. Probeer daarom demonstraties zoveel mogelijk te vermijden.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Mozambique kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.