Geschreven op 5 februari 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Nigeria aangescherpt i.v.m. verkiezingen die op 28 maart en 11 april worden gehouden.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadde al langere tijd alle (niet-essentiƫle) reizen naar een groot deel van Nigeria af. Nu heeft het Ministerie besloten om dit reisadvies extra aan te scherpen. Aanleiding voor deze maatregel zijn de algemene verkiezingen die binnenkort worden gehouden.

Kans op (gewelddadige) demonstraties
Rondom de algemene verkiezingen die gehouden worden op 28 maart en 11 april is er een grote kans op (gewelddadige) demonstraties. Vermijd tijdens deze periode drukke plaatsen, bijeenkomsten en demonstraties. Blijf via het lokale nieuws op de hoogte van actuele ontwikkelingen in je omgeving. Zorg ervoor dat je noodzakelijke goederen (voedsel, water en medicijnen) op tijd in huis haalt.

Boko Haram
Al langere worden alle (niet-essentiƫle) reizen naar het noorden van Nigeria afgeraden. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van de islamitische groepering Boko Haram. Boko Haram en eraan verbonden groepen, zijn verantwoordelijk voor diverse aanslagen en ontvoeringen. Soms zijn de aanslagen en ontvoeringen doelbewust gepland op Westerse mensen en doelen. In 2014 zijn er nog Nederlanders ontvoerd in Nigeria, die later weer zijn vrijgelaten.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Nigeria kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.