Geschreven op 9 februari 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de reisadviezen voor China, Mongolië en Nigeria aangepast.

China
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies verhoogd voor de provincie Xinjiang in China. Het afgelopen jaar zijn er diverse aanslagen gepleegd waarbij tientallen doden zijn gevallen. De aanslagen zijn vooral gericht op vliegvelden, busstations en treinstations. Vermijd demonstraties en plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen.

Mongolië
Het reisadvies voor Mongolië is afgezwakt van ‘waakzaamheid betrachten’ naar ‘geen bijzondere veiligheidsrisico’s’. Wij hebben niet kunnen ontdekken wat de precieze reden is voor deze wijziging. Houdt er wel rekening mee dat in de hoofdstad Ulaanbaatar regelmatig (gewelddadige) overvallen plaatsvinden op buitenlanders.

Nigeria
In een eerder nieuwsbericht gaven wij aan dat het reisadvies naar Nigeria tijdelijk wordt aangescherpt i.v.m. naderende verkiezingen. Vanwege de grote onrust in het land zijn de verkiezingen uitgesteld naar 28 maart en 11 april. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raad aan om van half maart tot half april enkel naar het land te reizen als dit noodzakelijk is.