Geschreven op 10 februari 2015

Arke zal vanaf het einde van dit jaar met een Dreamliner gaan vliegen vanaf Eindhoven Airport naar de Antillen. Hiermee hoopt Arke toeristen uit België en het zuiden van Nederland beter van dienst te kunnen zijn.

Arke heeft inmiddels twee Dreamliners (Boeing 787) operationeel vanaf Schiphol. Eind maart zal er een derde Dreamliner worden toegevoegd aan de vloot van Arke. Deze Dreamliner zal gestationeerd worden op Eindhoven Airport met als bestemming de Antillen. De vlucht zal aan het begin twee maal per week worden uitgevoerd met als hoofdbestemming Sint-Maarten en Curaçao. Eindhoven Airport is hiermee het eerste regionale vliegveld met een intercontinentale bestemming. Met deze vlucht hoopt Arke het aantal toeristen naar voornamelijk Sint-Maarten te verdubbelen. Grote kans dat ze dit gaat lukken want een vliegticket richting de Antillen gaat bij Arke waarschijnlijk 20% minder kosten dan bij de grote concurrent KLM.

Populaire bestemming
De Antillen zijn al jarenlang een populaire bestemming onder Nederlanders. Jaarlijks trekken meer dan 200.000 Nederlanders richting de Antillen. Dit zijn o.a. toeristen, familieleden en zakelijke reizigers. Verreweg de meest bezochte bestemmingen binnen de Antillen zijn Curaçao en Aruba. Daarnaast zijn ook Bonaire en Sint-Maarten goed bezochte bestemmingen.

Belgische markt
Met de komst van de Dreamliner in Eindhoven Airport hoopt Arke ook de Belgische markt beter te kunnen bedienen. Op dit moment biedt België zelf geen directe verbindingen naar de Antillen. Eindhoven Airport ligt vlakbij de Belgische grens en is daarmee uitermate geschikt als vertrekpunt.